Un nou proiect în cadrul campaniei Road Safety Week

Drumuri sigure pentru toţi” este un nou proiect inițiat de Fundația Brake, în cadrul campaniei Road Safety Week și susţinut de Industrie Mică Prahova, ce va avea loc, în perioada 14 – 20 noiembrie, cu scopul de a reuni comunități și profesioniști din domenii diferite pentru reafirmarea dreptului fiecărei persoane de a se deplasa în siguranță pe șosele.

Mesajul central al campaniei este că viața fiecărui om contează pe șosea, indiferent de unde vine acesta și de modalitatea de transport pe care o alege.  

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Potrivit celor mai recente statistici în domeniu, peste 6.000 de copii și-au pierdut viața în accidente rutiere, în ultimii zece ani, la nivelul Uniunii Europene. Din nefericire, România se situează pe primele locuri și în această privință. Preocuparea pentru siguranţa rutieră a celor mici se află în centrul activităţilor cu componentă socială derulate, în ultimii ani, de Industrie Mică Prahova, acest lucru fiind demonstrat prin campaniile dedicate exclusiv acestei categorii vulnerabile.

Iulia-Mihaela Matreș, director general adjunct al Industrie Mică Prahova: „Materialele distribuite anul acesta sunt legate de teme actuale precum: circulaţia pe drumurile rurale, viteza, neatenția la volan, conducerea sub influenţa alcoolului, dar includ şi soluţii privind managementul flotelor, deplasarea în siguranță a copiilor şi a altor categorii vulnerabile în trafic precum bicicliştii sau motocicliştii. O zi specială – 20 noiembrie – este dedicată comemorării victimelor din trafic, astfel alăturându-ne celor care participă la Ziua Mondială a Comemorării Victimelor din Accidente Rutiere”.  

Implicarea în conceperea și organizarea de campanii de educație rutieră nu reprezintă singurele eforturi în domeniu ale societății prahovene. Recent, Industrie Mică Prahova SA a participat la ancheta publică organizată pentru elaborarea unui nou standard privind marcajele rutiere pentru traseul sugerat pentru biciclete.

Astfel, standardul respectiv a fost completat cu două noi subparagrafe, în conformitate cu sugestiile transmise de Industrie Mică Prahova. Acestea menționează că marcajul pentru traseul sugerat pentru biciclete (marcaj de tip Sharrows) va fi amplasat la o distanță minimă de 0,5 metri față de marginea drumului și recomandă ca respectivul marcaj să fie amplasat în apropierea iluminatului public, pentru o mai bună vizibilitate pe timpul nopții.

Industrie Mică Prahova activează în domeniul semnalizării orizontale și verticale, de peste 30 de ani. În această perioadă a produs și instalat indicatoare rutiere și a aplicat marcaje rutiere la nivel local și național.

Interesul constant pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România a fost demonstrat încă de la semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere şi lansarea primului blog de companie în domeniul siguranţei rutiere din România, Drumul în siguranţă, dar și prin o serie de campanii create cu scopul diminuării numărului accidentelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.