UniCredit Bank continuă finanțarea companiilor prin IMM Invest Plus

UniCredit Bank continuă finanțările pentru companii prin programul IMM Invest Plus, pentru al treilea an consecutiv, după ce a primit din partea Ministerului Finanțelor alocările de plafoane de garantare a creditelor pentru întreprinderile eligibile.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Statul român, prin Ministerul de Finanțe, reprezentat prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN S.A. (FGCR) sau Fondul Român de Contragarantare (FRC), după caz, garantează în proporție de maximum 90% din valoarea creditelor acordate pentru finanțarea IMM-urilor, dobânzile fiind subvenționate de stat pe o perioadă de 12 luni de la data acordării creditului, iar comisioanele de risc și de administrare sunt subvenționate pe toată durata de valabilitate a garanției acordate. 

Valoarea dobânzilor percepute este reprezentată de ROBOR la 3 luni la care se adaugă o marjă între 0,75% și 2,50% în funcție de tipul creditului și/sau componența programului. 

Prin intermediul IMM Invest Plus pot fi împrumutate sume de până la 10 milioane de lei în cazul creditelor de investiții și până la 5 milioane de lei pentru liniile/creditele de capital de lucru. 

Antoaneta Curteanu, vicepreședinte executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank„Susținerea mediului de afaceri și în particular a întreprinderilor mici și mijlocii rămâne pentru noi o prioritate. Prin participarea la programul IMM Invest Plus, UniCredit Bank oferă sprijin unei game largi de companii printr-un mix optim între fondurile proprii și garanțiile de stat, contribuind la dezvoltarea activității și a rezilienței acestora în fața adversităților”. 

Componentele programului IMM Invest Plus 2022 sunt:

  • IMM INVEST România:  facilitează accesul la finanțare pentru IMM-urile care  nu sunt eligibile pe componentele specifice AGRO IMM Invest, IMM PROD, GARANT Construct, INNOVATION, RURAL Invest.
  • AGRO IMM Invest și RURAL Invest: susțin companiile din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar. 
  • GARANT Construct: susține implementarea proiectelor privind îmbunătățirea eficienței energetice, investiții în domeniul energiei verzi și aliniere la obiectivele de mediu.
  • IMM Prod:  susține asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor realizate de către întreprinderile mici și mijlocii inclusiv start-up-uri din zona urbană pentru încurajarea producţiei autohtone de bunuri de larg consum, creşterea capacităţii de producţie, reconversia de la intermediere la producţie, digitalizarea activităţii, alinierea/îmbunătăţirea standardelor de mediu, inclusiv îmbunătăţirea eficienţei energetice în cadrul proceselor de producţie.
  • INNOVATION:  dedicat proiectelor innovative, urmărește încurajarea internaționalizării, stimularea digitalizării și a comerțului electronic, retehnologizarea și brevetele. 

Detalii privind soluțiile de finanțare oferite de UniCredit Bank întreprinderilor mici și mijlocii sunt disponibile pe site-ul web al băncii.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.