UPDATE! Circulație interzisă pentru camioane, din cauza caniculei

UPDATE: Restricțiile pentru camioane au fost prelungite și pentru ziua de 23 august, potrivit noii avertizări Cod Portocaliu emise de ANM, în 22 august.

CNAIR a instituit restricții de circulație pentru camioane (vehicule mai mari de 7,5 t), pe 21 și 22 august (intervalul orar 11:00-20:00), în 7 județe afectate de avertizarea Cod Portocaliu de caniculă.

Potrivit meteorologilor, în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, la umbră. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Măsura privind interzicerea circulației camioanelor „este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă”, precizează CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.