Update! Ninsoare viscolită: Trenurile circulă tractate cu locomotive Diesel

Update ora 15.00: Ca urmare a îmbunătățirii condițiilor de circulație atât pe secția București – Constanța cât și pe secțiile adiacente Slobozia Veche – Ciulnița, Slobozia Veche – Urziceni, programul trenurilor urmează să revină progresiv la normal, informează CFR Infrastructură.

Se repun în circulație următoarele trenuri:

în data de 27 ianuarie

  • R 8585, R 8586, R 8587 și R 8588 Slobozia Veche –Ciulnița si retur
  • R 8344 Constanța – Fetești – Călărași Sud

în data de 28 ianuarie

  • R  8343 Călărași Sud – Fetești –Constanța

Având în vedere faptul că circulația trenurilor se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie.

Trenurile de călători circulă în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vânt, miercuri, pe raza celor trei regionale de cale ferată din sud-estul ţării, respectiv Bucureşti, Constanţa şi Galaţi, iar traficul este adaptat pentru a se putea asigura legătura cu toate zonele ţării, informează CFR Infrastructură.

„Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii normale de iarnă pe raza judeţelor din sud-estul ţării, unde este în vigoare atenţionarea Cod Galben de ninsori abundente şi viscol, iar din cauza rafalelor puternice de vânt, de până la 70 km/h, pe raza Regionalei CF Constanţa trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, această măsură fiind necesară din considerente de siguranţă şi de continuitate a traficului feroviar pe întreaga reţea“, precizează compania într-un comunicat transmis redacției.

Echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa Atenţionării de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să poată fi menţinut operaţional traficul pe toate magistralele.

Potrivit CFR SA, la nivelul celor 8 regionale feroviare personalul de specialitate menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare.

„În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic”, se precizează în comunicat.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR administrează infrastructura feroviară publică. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.