UPDATE! Propunere de modificare a Pachetului Mobilitate 1

UPDATE: Propunerea de modificare a Pachetului Mobilitate 1 cu privire la întoarcerea acasă a camioanelor nu a fost discutata în cadrul reuniunii Comisiei Europene care a avut loc in data de 14.07.2021 la Bruxelles. Pe ordinea de zi a reuniunii CE s-a aflat pachetul “Fit for 55”, incluzând o gamă largă de propuneri care urmăresc să reducă emisiile de CO2 cu 55% până în 2030 și să asigure neutralitatea climatică a UE până în 2050.
 
Comisia Europeană – DG Move a pregătit o propunere de modificare a Pachetului Mobilitate 1, care vizează întoarcerea acasă a camioanelor, precum și alte amendamente (mai mici), informează UNTRR.

Propunerea va intra în discuția Colegiului de Comisari Europeni și va fi avansată dacă primește aviz favorabil.

De menționat că următoarea întâlnire a Colegiului va avea loc mâine, 14 iunie.

Mai multe detalii privind elementele care au fost avute în vedere la elaborarea propunerii de modificare, dar și cu privire la procesul legislativ puteți afla vizionând interviul VIDEO oferit de Marian Jean Marinescu, cu ocazia conferinței ZIUA CARGO.

Potrivit UNTRR, Comisia Europeană a publicat, recent, al doilea set de clarificări referitoare la noile prevederi ale Pachetului Mobilitate 1 – timpii de conducere și odihnă, disponibil, deocamdată, doar în limba engleză:

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.