UPS Healthcare, facilitate logistică în domeniul medical în Germania

UPS Healthcare a inaugurat prima facilitate logistică în domeniul medical în Giessen, Germania, creând până la 150 de noi locuri de muncă. Clienții din România pot beneficia, la rândul lor, de noua investiție și pot avea acces rapid la rețeaua globală UPS. 

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Spațiul de 27.200 m2, conform cu standardele GMP și GDP, va găzdui peste 30.000 de poziții de paleți, care pot susține depozitarea unei game variate de produse medicale la temperaturi cuprinse între 2C-8C, 15C-25C și până la -20C.

„Am creat o rețea cu adevărat pan-europeană pentru lanțul frigorific, capabilă să ofere o gamă completă de servicii specializate end-to-end de depozitare și manipulare, la o calitate superioară”, a spus John Bolla, președinte Global Logistics and Distribution, UPS Healthcare. „Odată cu deschiderea primei noastre facilități din Germania, oferim o vizibilitate mai mare și un control mai bun, asigurându-ne, astfel, că produsele medicale critice ale clienților noștri sunt livrate la destinația potrivită, la momentul oportun și la temperatura optimă.”

Pe acoperișul facilității a fost instalat un sistem de panouri fotovoltaice care produce peste 850.000 kWh de energie electrică anual, o cantitate mai mare decât consumă unitatea. De asemenea, clădirea deține certificarea Gold Standard din partea German Sustainable Building Council.

Amplasată strategic, noua facilitate oferă acces la piețele europene cu cea mai rapidă creștere pe segmentul medical, susținând astfel companiile care activează în domeniul farmaceutic, al dispozitivelor medicale și produselor biologice și care au nevoie de servicii logistice pentru produsele sensibile la factori precum timpul de livrare și temperatură. Piața mondială a medicamentelor biologice cu utilizare terapeutică va crește de la 285,5 miliarde de dolari, în 2020, la 421,8 miliarde de dolari, până în 2025.   

În 2023, UPS Healthcare va adăuga la capabilitățile sale peste 200.000 m2 de spații de depozitare, din care aproximativ jumătate vor fi în Europa. Noua unitate va completa portofoliul existent, care include 217 facilități cu o suprafață totală de peste 1,5 milioane m2 de spații de distribuție conforme cu standardele cGMP și GDP în 37 de țări și teritorii. Datorită acestor investiții, UPS Healthcare își va dubla în 2023 capabilitățile de logistică dedicate segmentului medical, comparativ cu 2020.

De asemenea, datorită proximității față de hub-ul aerian european al UPS din Aeroportul Köln Bonn și hub-ul european al UPS Healthcare din Roermond, clienții pot beneficia de timpi de tranzit mai mici, atât la nivel național, cât și global, de timp suplimentar de producție și livrare în ziua următoare în 80% din Europa, precum și de acces la porturi importante, inclusiv Rotterdam, Anvers și Amsterdam. Facilitatea va asigura distribuția pentru spitalele și farmaciile din Germania.

Noua facilitate face parte din programul UPS Healthcare de investiții continue în Germania, unde a fost lansat recent serviciul UPS Premier, prin intermediul căruia pot fi prioritizate și urmărite expedițiile critice pe o distanță de 3 metri de locația lor, oriunde în rețeaua globală a UPS.

Clienții din România pot beneficia, la rândul lor, de noua investiție și pot avea acces rapid la rețeaua globală UPS. La începutul lui 2017, UPS a anunțat o serie de îmbunătățiri ale rețelei și infrastructurii sale, care reduc timpii de tranzit între peste 350 de orașe din 26 de țări din Europa. Clienții din anumite zone din România beneficiază de transport mai rapid către statele baltice, Finlanda, Germania, Italia, Țările de Jos, Polonia, Republica Cehă, Spania și Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.