USER cere amânarea cu 1 an a aplicării amenzilor pe RO e-Transport

Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) a adus la cunoștința Ministerului Finanțelor problemele nerezolvate la acest moment din Sistemul RO e-Transport și a solicitat amânarea cu un an a intrării în vigoare a sancțiunilor la transport rutier internațional, prevăzută la 1 iulie 2024.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

„Având în vedere că la utilizarea Sistemului RO e-Transport apar anumite situații pe care legislația aferentă nu le precizează clar, Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) a adresat o scrisoare Ministerului Finanțelor, prin care solicită clarificarea fiecărui caz în parte.

Dorim să menționăm că, nu numai membrii uniunii (companii de transport, logistică și expediții de marfă) ne-au adresat întrebări cu privire la Sistemul RO e-Transport, ci și clienți de-ai membrilor noștri (producători, importatori, exportatori etc).
Întrucât aceste situații întâlnite în practică, și, probabil, multe altele, nu au încă un răspuns, și ținând cont că legea se adresează unui număr foarte mare de companii care nu au reușit încă să se acomodeze cu Sistemul RO e-Transport, USER a solicitat Ministerului Finanțelor amânarea cu un an a intrării în vigoare a sancțiunilor la transport rutier internațional, prevăzută la 1 iulie 2024”.

Cine are nelămuriri privind Sistemul RO e-Transport poate să le transmită la office@user.ro, iar USER va solicita răspuns autorităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.