USER participă la Three Seas Business Forum

Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) a primit invitația din partea Cancelariei Prim-Ministrului de a participa la o nouă ediție a Three Seas Business Forum, care va avea loc pe 7 septembrie, la București.

Inițiativa Trei Mări (3SI) este o platformă de inspirație politică, orientată comercial, pentru îmbunătățirea conectivității între douăsprezece state membre ale UE situate între Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră: Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Austria, Croația, România și Bulgaria.

România este gazdă pentru a doua oară a Summit-ului Three Seas Initiative și 3SI Business Forum, organizate de Administrația Prezidențială a României și Guvernul României, prin Cancelaria Prim-Ministrului.

 

Această inițiativă 3SI își propune să promoveze cooperarea, în primul rând, pentru dezvoltarea infrastructurii în sectoarele energie, transport și digitalizare, vizând noi investiții, creșterea economică și securitatea energetică.

Interconexiunea este imposibilă fără angajamentul transfrontalier și cooperarea internațională – stabilirea și consolidarea cooperării sigure pe termen lung și reciproc avantajoase. Inițiativa Trei Mări este mai mult decât un forum; este o viziune și un model de cooperare care permite crearea unei coloane vertebrale puternice pentru infrastructura intersectorială modernă, încurajând astfel cooperarea societăților din regiune într-o gamă largă de domenii.

La Bucharest Business Forum, țările, partenerii și investitorii vor fi chemați să privească dincolo de contextul actual, dincolo de efectele negative ale conflictelor, pandemiilor, crizelor prețurilor energiei și perturbărilor lanțului de aprovizionare și să propună modalități inovatoare de a răspunde la realitatea situației economice care se conturează în acest context geopolitic. Prin urmare, organizatorii își propun să revină la elementele de bază și să aprobe o listă de proiecte majore de interconectare, care se adaugă la prima generație de proiecte strategice. Obiectivul acestei liste ar fi asigurarea sprijinului politic pentru proiectele cele mai fezabile și pentru cele care vor avea cel mai mare impact asupra întregii regiuni.

Cancelaria Prim-Ministrului ne-a comunicat că putem invita parteneri din partea USER, așadar companiile de transport, logistică și expediții de marfă sunt binevenite la acest eveniment.

Dacă sunteți interesați să participați la Three Seas Business Forum, vă rugăm să ne comunicați la office@user.ropână în data de 24 august 2023, urmând să vă transmitem detaliile înregistrării.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.