UTA One, extins în Scandinavia și Elveția

Dispozitivul de taxare interoperabil UTA One® a fost extins în Scandinavia și Elveția, informează compania, într-un comunicat transmis ZIUA CARGO.

iată precizările:

UTA, unul dintre cei mai importanți furnizori de carduri de combustibili și servicii din Europa, a adaugat noi contexte pentru încă patru țări europene la soluția sa interoperabilă de taxe de drum, UTA One®. Pe lângă Belgia (inclusiv tunelul Liefkenshoek), Germania, Franța, Italia, Austria, Polonia (A4 între Cracovia și Katowice), Portugalia și Spania, sunt acum incluse și sisteme de taxare din Norvegia (feriboturi și poduri de autostradă), Suedia (poduri), Danemarca (poduri) și Elveția (inclusiv Liechtenstein).

UTA One® acoperă acum 13 contexte de taxare în 12 țări europene, fiind in prezent cea mai cuprinzătoare soluție de servicii electronice de taxare europeană (EETS) de pe piață.

Carsten Bettermann, CEO al UTA, spune: „Vrem să modelăm și să dezvoltăm piața mobilității europene, ca lider în inovație. UTA One® și-a confirmat deja poziția ca lider de piață, iar cu această extensie a contextelor de taxare pe care le acoperim, soluția devine și mai bună, oferindu-le clienților noștri cea mai bună experiență de utilizare posibilă.”

Noile contexte de taxare se pot instala pe unitățile de bord (OBU) prin actualizări flexibile „over- the-air”. Activarea pentru fiecare țară poate fi efectuată imediat de către clienți, prin intermediul contului de client UTA. În cursul următoarelor luni, UTA intenționează să extindă contextele de taxare UTA One® și pentru alte țări europene.

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) este unul dintre liderii pieţei de carduri de combustibil si servicii din Europa. Companiile client pot folosi sistemul de carduri UTA pentru a alimenta cu combustibil, fără numerar, în peste 67.000 de stații de alimentare din diverse rețele, în peste 68.000 de locații în 40 de țări europene. Cardurile UTA includ si servicii precum decontarea taxelor de drum, servicii de reparații, servicii de intervenție în caz de pană și tractare. În plus, pot fi efectuate rambursări de TVA și accize pe combustibil prin intermediul unui partener UTA, furnizor de servicii specializate. În 2019, UTA a câștigat prestigiosul premiu acordat de revista de specialitate VerkehrsRundschau în categoria „Carduri de alimentare” pentru a cincea oară. Compania a fost înființată în 1963 de Heinrich Eckstein si este deţinută astăzi de Edenred SA.

Edenred este lider de piață ca platformă de servicii și plăți și este partenerul de zi cu zi al întregului ecosistem al pieţei muncii, conectând 50 de milioane de angajaţi şi 2 milioane de comercianţi parteneri prin intermediul a 850.000 de clienţi corporativi în 46 de ţări. Edenred oferă soluții de plătă cu destinații specifice pentru alimentație (tichete de masă), flote auto și mobilitate (carduri de combustibil, vouchere de transport), programe incentivare şi recompensare (vouchere şi carduri cadou, platforme dedicate angajaţilor ) și plăți corporative (carduri de plată virtuale). Aceste soluții cresc calitatea vieţii și puterea de cumpărare a angajaţilor, îmbunătățesc atractivitatea și eficiența companiilor, și animă piața muncii și economia locală.

Cei 10.000 de angajaţi Edenred sunt conduşi de misiunea comună de a transforma piața muncii într-un ecosistem interconectat, mai sigur, mai eficient și mai prietenos zi de zi. În 2019, datorită activelor sale tehnologice globale, Grupul a gestionat un volum de afaceri de 31 miliarde de euro, efectuat în principal prin aplicaţii mobile, platforme online şi carduri.

Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris şi este inclusă în următorii indicatori: CAC Next 20, FTSE4Good şi MSCI Europe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.