Vola.ro: 50% dintre români vor să călătorească, invocând stresul

Un studiu realizat de Vola.ro confirmă direcția Comisiei Europene de a relaxa presiunea asupra industriei turismului prin eliberarea „certificatului verde” care va permite persoanelor imunizate să călătorească fără restricții. 

Iată precizările companiei, transmise ZIUA CARGO:

Analiza a a vizat intențiilor de călătorie ale românilor, pentru anul 2021, a tendințelor din industria turismului și a temerilor turiștilor români. Studiul a fost efectuat de Mercury Research la începutul lunii februarie, pe un eșantion de 616 respondenți.

Conform datelor analizate, 43% dintre români intenționează să călătorească anul acesta, 29% sunt încă nehotărâți și doar 27% declară că nu vor călători anul acesta. Această nesiguranţă este, în principal, insuflată de pandemia COVID-19, iar trecerea timpului pare a mai ameliora această incertitudine cu privire la viitoarele călătorii, 53% dintre respondenţi declarând că sunt dispuși să reia deplasările începând din vara aceasta. 

Cel mai important factor care îi convinge pe români să planifice o vacanță în 2021 este nevoia de relaxare și eliberarea de stresul la care au fost expuși în ultima perioadă, urmat de atractivitatea ofertelor last-minute și de frustrarea cauzată de amânarea călătoriilor pe parcursul anului 2020. 

Destinația preferată rămâne Europa

În ciuda faptului că pandemia a lovit puternic în multe state din Europa, iar restricțiile de călătorie sunt încă în vigoare pentru majoritatea destinațiilor de pe continent, destinaţia preferată de români în 2021 rămâne Europa, preferinţă accentuată în rândul persoanelor mai tinere. Pe locul 2 se clasează România, aceasta fiind mai degrabă alegerea celor de peste 45 de ani. 

În ceea ce priveşte opțiunile pentru cazare, majoritatea preferă hotelurile și pensiunile, iar ca mijloc de transport autocarul și avionul, urmate de tren și mașina personală. Se remarcă, așadar, schimbări importante comparativ cu vara trecută, când românii preferau să înnopteze în apartamente sau pensiuni cu număr redus de camere, ori să închirieze vile pentru grupuri restrânse, la care să se deplaseze cu mașina proprie. 

Principalele îngrijorări sunt izolarea la întoarcerea în țară și eventualele anulări de zboruri 

Motivele de îngrijorare cu privire la călătoriile viitoare în 2021 în rândul celor 43% care au declarat că vor pleca în vacanțe anul acesta sunt izolarea la întoarcerea în țară și anularea zborului și pierderea banilor, infectarea cu COVID-19 aflându-se pe locul al 3-lea. În schimb, cei care nu vor călători anul acesta sunt îngrijorați îndeosebi de o eventuală îmbolnăvire cu COVID-19. Izolarea reprezintă principalul motiv de îngrijorare și pentru cei încă nehotărâți cu privire la călătoriile din 2021, urmată de infectarea cu COVID-19 și posibilitatea anulării zborurilor. 

Daniel Truică

„Am așteptat aproape 12 luni un semn pozitiv din partea autorităților europene, o măsură care să nu mai pună limite și să inchidă granițele, ci care să ofere alternative celor care își doresc sau care sunt nevoiți să călătorească. Studiul realizat la începutul acestui an este dovada clară că românii își doresc să călătorească, desigur cu câteva pârghii de siguranță suplimentare, cum ar fi asigurarea de călătorie și produse de tipul „ Vola Rambursabil” care îți garantează un risc cât mai mic în fața neprevăzutului. Eliminarea acestei presiuni asupra mobilității nu înseamnă doar undă verde pentru călătorii de leisure, ci mai ales înseamnă undă verde pentru diaspora, o comunitate de milioane de români puternic afectată de măsurile restrictive și de imprevizibilul deciziilor autorităților”, a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.  

Pentru 78% dintre români este important să apeleze la o agenție, chiar dacă se declară călători independenți

Date fiind schimbările de ultimă oră privind condițiile de călătorie în aproape toată lumea și situațiile incerte și neclare la care sunt expuși uneori atunci turiștii, ori procesele greoaie de rambursare a banilor în eventualitatea neefectuării călătoriilor din motive independente de voința lor, 53% dintre români au declarat că, în comparație cu alți ani, este la fel de important și în 2021 să primească asistență și informații de la un consultant de turism, iar 25% consideră că este chiar mai important decât anterior să apeleze la o agenție de turism. 

Asigurarea medicală, considerată esențială

Asigurarea medicală este serviciul pe care 66% dintre turiști îl consideră cel mai important pentru a se simți în siguranţă și protejați în timpul călătoriilor, iar 57% dintre persoanele care utilizează agenţiile online acordă o importanță crescută posibilității de rambursare a cazării și a biletului de avion în cazul neefectuării călătoriei. Acest procent este chiar mai crescut în rândul celor care apelează la ajutorul specialiștilor Vola.ro în planificarea și achiziționarea vacanțelor.

Despre Vola.ro

În 2019 Vola a fost desemnată printr-un studiu Mercury Research drept cea mai de încredere și cea mai recomandată agenție de turism online din România. Compania a avut, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât că cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți. Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie și low-cost, opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, city-break-uri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

În 2019, Vola.ro a avut o cifra de afaceri de aproximativ 10.6 milioane de EUR, la un volum de tranzacții de 71 milioane de euro.

În luna august 2020, compania a lansat Vola Boats, un serviciu de închiriat ambarcațiuni dezvoltat în parteneriat cu Boataround.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.