Vola.ro: Zborurile din Italia, Spania și Germania, scădere de peste 70%

Sărbătorile de iarnă au fost întotdeauna o ocazie așteptată de românii care studiază sau muncesc în afara țării să vină acasă, însă anul acesta zborurile către România au scăzut dramatic.

Conform ultimelor date înregistrate de Vola.ro, în luna decembrie a acestui an numărul zborurilor din statele europene unde locuiește o parte semnificativă din diaspora românească a scăzut cu până la 72%.

Astfel, Italia a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de zboruri înspre România, urmată de Germania cu o scădere de 64%,

Spania cu 58%, Franța cu 44% și Marea Britanie cu 32%.

Numărul de zboruri disponibile influențează și evoluția prețurilor pe anumite rute. Astfel, din datele Vola.ro reiese că prețul biletelor de avion a crescut cu aproape 21% în medie, în perioada sărbătorilor. 

Claudia Tocilă

„Aproape 6 milioane de români trăiesc în afara țării și aproximativ o treime dintre aceștia veneau în țară în preajma sărbătorilor. Marea Britanie, Italia, Spania, Franța, erau doar câteva dintre rutele pe care cu greu mai puteai găsi locuri disponibile în perioada sărbătorilor. Dacă în alți ani ne sfătuiam turiștii să ajungă în aeroport cu 3 ore înainte de ora decolării, anul acesta îi încurajăm să călătorească cu grijă și precauție și să efectueze doar zborurile absolut necesare. Companiile aeriene și aeroporturile și-au eficientizat până aproape de perfecțiune sistemul de curățenie și dezinfectare a spațiilor publice și a aeronavelor și sperăm că în curând călătoriile vor reintra pe făgașul normal”, a declarat Claudia Tocilă, Director Marketing Vola.ro

Marea Britanie – România, cea mai activă rută

Conform datelor Vola.ro, peste 50% dintre românii care vin acasă de sărbători, au ca punct de plecare aeroporturi din Marea Britanie, Germania și Italia. S-a observat o scădere mai mică a zborurilor efectuate de sărbători din Marea Britanie și o cerere constantă pentru această rută de călătorie chiar și dacă Marea Britanie a fost inclusă pe lista galbenă a României.

Cel mai ieftin zbor: 5,75 euro/dus-întors

Cel mai ieftin zbor rezervat anul acesta a fost din Marea Britanie spre România și a costat 5.75 euro/persoană, zbor dus-întors. Comparativ cu 2019 se observă o scădere a tarifului, când cel mai ieftin zbor a fost 12 euro/persoană, zbor dus-întors. Pe de altă parte, cea mai scumpă destinație a anului a fost Suedia, unde prețul unui bilet de avion înspre România a costat 835 euro/persoană, o creștere de 15% față de 2019, când prețul cel mai scump al unui bilet de avion a fost 726 euro/persoană. 

Creștere a prețurilor, în medie, cu 21%

Anul acesta, prețul unui bilet de avion a crescut în medie cu 21%, comparativ cu 2019. Astfel, prețul mediu pentru un zbor din Marea Britanie în România a costat 172 euro/persoană, o creștere cu 19% față de anul precedent. Costul mediu al unui zbor din Franța a costat în 2020 186 euro/persoană, semnificând o creștere de 22% față de 2019. Românii care au venit în țară anul acesta din Germania au cheltuit în medie cu 15% mai mult față de anul trecut, respectiv 168 euro/persoană versus 146 euro/persoană în 2019. Zborurile dinspre Spania au avut cea mai mare creștere, în medie cu 27% față de anul trecut, iar românii au plătit în 2020 185 euro/persoană, zbor dus-întors.

S-a observat o scădere în tarifele pentru zborurile din Italia către România de 15%, iar costul mediu al unui zbor în 2020 a fost de 95 euro/persoană, comparativ cu 112 euro/persoană anul trecut. De asemenea, costul mediu al zborurile interne pe teritoriul țării a fost mai mic anul acesta cu 18%, când românii au achitat în medie 73 euro/persoană pe un zbor, față de 89 euro/persoană pentru un zbor în 2020.

Cursele cu asigurare medicală au crescut cu 38%

Un alt trend important observat de cei de la Vola.ro, a fost interesul crescut al diasporei pentru zborurile cu asigurare medicală inclusă. În decembrie 2020, rezervarea călătoriilor cu asigurare medicală a crescut cu 38% față de 2019. Din cauza contextului actual, tot mai mulți români doresc să achiziționeze odată cu biletul de avion și o asigurare medicală care acoperă inclusiv riscuri asociate Covid-19. 

Rezervările efectuate prin Vola.ro au fost realizate la pachet cu achiziționarea asigurării Vola Medical™, deoarece asigurarea oferită de agenție acoperă mai multe scenarii: cheltuielile de tratament dacă persoana care călătorește se îmbolnăvește la destinație; cazarea este acoperită de asigurare în cazul în care călătorul se îmbolnăvește în vacanță și trebuie să rămână în izolare la hotel, precum și alte cheltuieli neprevăzute, precum pierderea sau deteriorarea bagajelor în timpul călătoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.