Volker Orben (ROADPOL): Zero decese rutiere, deziderat realizabil

„Zero decese rutiere pe drumurile și străzile Europei sunt total realizabile”. Acest lucru a fost declarat ferm de către președintele ROADPOL, Volker Orben, la o conferință de presă care a marcat lansarea campaniei emblematice anuale de prevenire a siguranței rutiere a Rețelei Europene de Poliție Rutieră – Zilele de siguranță ROADPOL.

La evenimentul desfășurat la Larnaca, Cipru, și organizat de poliția din Cipru, membru ROADPOL, Volker Orben a făcut apel la instituțiile, întreprinderile, ONG-urile și membrii publicului de pe tot continentul să susțină campania și să ajute ca ZERO să fie realizat.

Prin tradiție, Zilele Securității ROADPOL (16 și 22 septembrie) coincid cu Săptămâna Europeană a Mobilității – inițiativa anuală a Comisiei Europene pentru Mobilitate Urbană Durabilă. Ziua țintă ZERO în acest an va fi 21 septembrie.

Volker Orben a făcut următorul apel:

„Sloganul RSD este „Rămâneți în viață și salvați vieți”. Aceasta este o solicitare adresată tuturor utilizatorilor drumului – șoferi, pasageri, motocicliști, bicicliști, pietoni… Campania noastră își propune ca utilizatorii drumului să înțeleagă că depinde de ei și de comportamentul lor responsabil rutier ca dorința ZERO să devină realitate. De fapt, este foarte, foarte ușor. Toți utilizatorii drumurilor sunt rugați să facă cel mai ușor – să se supună regulilor de circulație. Știm că aproximativ 90% dintre accidentele rutiere pe drumurile europene sunt cauzate de comportamentul greșit al utilizatorilor – cu una sau mai multe încălcări ale legislației rutiere. Acesta este motivul pentru care noi, Poliția, punem în aplicare legea. Pentru că, fără aplicare, rata de conformare ar fi slabă. Totuși, în ciuda campaniilor de punere în aplicare și prevenire desfășurate de multe părți interesate, 20.000 de oameni continuă să moară, anual, pe drumurile Europei. Acest număr este inacceptabil. Comisia Europeană promovează #VisionZero – ziua în care moartea rutieră în Europa va deveni o problemă a trecutului. Da, este o viziune. Și ROADPOL Safety Days este aici pentru a oferi mijloacele necesare pentru a realiza acest lucru. Respectă regulile de circulație. Rămâi în viață și salvează vieți!”.

Heinz Albert Stumpen

Iată și mesajul secretarului general ROADPOL, Heinz Albert Stumpen:

„Dragi pasionati de siguranta rutiera,

această ediție prezintă lansarea campaniei noastre emblematice anuale de conștientizare a publicului – Zilele de siguranță ROADPOL în care ne străduim să obținem ZERO decese pe șosea pentru cel puțin o singură zi. Scopul nostru este să dovedim că prin împreunarea Poliției, instituțiilor și comunităților acest lucru este total realizabil. Și dacă sunt realizate, ar putea fi realizate în orice zi viitoare.

În continuare, puteți afla rezultatele cele mai recente operațiuni ale centurii de siguranță ROADPOL, menite să impună utilizarea acestor dispozitive de siguranță plus scaunele esențiale pentru copii.

Pe lângă faptul că este o rețea de aplicare, ROADPOL este și o rețea de cunoaștere și educație. Prin urmare, aici veți găsi știri despre viitorul seminar anual ROADPOL”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.