Volvo Cars va folosi 25% plastic reciclat în fiecare mașină

Volvo Cars, producătorul auto premium, și-a anunțat ambiția de a folosi începând din 2025 cel puțin 25% plastic reciclat în fiecare mașină Volvo nou lansată.

Iată precizările, în comunicatul primit la redacție:

Volvo Cars a determinat furnizorii din industria auto să lucreze mai aproape de producătorii de automobile pentru a dezvolta componentele generației viitoare
într-un mod cât mai sustenabil posibil, în special componente conținând mai mult plastic reciclat.

Pentru a demonstra viabilitatea acestei ambiții, compania a dezvăluit o versiune specială pentru SUV-ul hibrid XC60 T8 plug-in care arată identic cu modelul existent, dar are o parte din componentele de plastic înlocuite cu echivalentele conținând materiale reciclate.

”Volvo Cars este dedicată minimizării amprentei globale asupra mediului”, spune Håkan Samuelsson, președinte și CEO al Volvo Cars. ”Grija pentru mediu este una dintre valorile de bază ale Volvo și vom continua să căutăm noi moduri prin care să aplicăm acest lucru în business-ul nostru. Această mașină și ambiția noastră privind plasticul reciclat sunt exemple ale angajamentului nostru.

Acest XC60 special are în interior o consolă tunel realizată din fibre și plastic de la plasele de pescuit și frânghiile aruncate în mare. Pe podeaua mașinii. Carpeta conține fibre realizate din sticle de plastic PET și dintr-un mix de bumbac reciclat provenit de la rebuturile și resturile producătorilor de îmbrăcăminte.

La scaune găsim fibre PET de la sticlele de plastic, în timp ce scaunele scoase din uz de la modele mai vechi Volvo au fost folosite pentru a crea un material fonoabsorbant sub capota mașinii.

Lucrăm deja cu câțiva furnizori minunați, cu o gândire progresistă când vine vorba de sustenabilitate”, spune Martina Buchhauser, Senior Vice President Global Procurement la Volvo Cars. ”Cu toate acestea, avem nevoie de o disponibilitate mare de plastic reciclat dacă vrem ca ambiția noastră să devină realitate. De aceea, facem un apel către și mai mulți furnizori și noi parteneri să ni se alăture investind în plastic reciclat și să ne ajute să ne împlinim obiectivul.

Modelul XC60 cu plastic reciclat a fost prezentat la Ocean Summit în timpul Volvo Ocean Race din Gothenburg. Cursa aduce în atenția publicului larg centrele de sustenabilitate aflate în parteneriat cu campania United Nations Environment Clean Seas, iar mesajul acestei campanii este ”Schimbă cursul plasticului”.

Reciclarea extensivă și reutilizarea plasticului este vitală pentru eforturile noastre de a schimba evoluția poluării cu plastic”, spune Erik Solheim, Director al UN Environment. ”Mișcarea Volvo de a integra mai mult plastic reciclat în design-ul următoarelor flote de mașini setează un nou standard pe care, sperăm noi, îl vor urma și alți reprezentanți ai industriei auto. Este o dovadă a faptului că această problemă poate fi dezvoltată prin design și inovație.

Obiectivul privind plasticul reciclat este cea mai progresistă declarație oferită de orice producător auto în jurul acestui subiect. Este o nouă dovadă a angajamentului Volvo Cars privind reducerea impactului său asupra mediului în rândul tuturor operațiunilor și produselor. Luna trecută, Volvo Cars și-a luat angajamentul de a elimina plasticul de unică folosință din toate unitățile și evenimentele sale până la sfârșitul lui 2019.

În 2017, compania a anunțat angajamentul de a electrifica toate noile modele lansate după 2019, o declarație în premieră în industrie. Luna trecută, Volvo Cars și-a consolidat strategia spunând că dorește ca modelele electrice să reprezinte 50% din vânzările totale până în 2025.

În ceea ce privește operațiunile, Volvo Cars dorește să aibă operațiuni de producție neutre climatic până în 2025. În ianuarie anul acesta, fabrica din Skövde, Suedia, a devenit prima sa fabrică neutră din punct de vedere climatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.