Volvo și-a deschis fabrică în SUA

Volvo Cars își extinde capacitatea globală de producție cu prima fabrică din SUA, pe care a inaugurat-o în 20 iunie la Charleston, Carolina de Sud, poziționând compania ca adevărat producător auto global, cu unități de producție în toate cele trei mari regiuni de vânzare.

Deschiderea unei fabrici de ultimă generație în Carolina de Sud este parte din strategia globală de producție Volvo Cars: ”Construiește acolo unde vinzi”.

Iată și celelalte precizări, în comunicatul remis redacției:

Prima fabrică din SUA completează cele două unități de producție și fabrica de motoare din Europa, cele trei fabrici și unitatea de producție de motoare din China, dar și ansamblul de fabrici din India și Malaysia.

Fabrica din Charleston va începe producția pentru noul sedan sport premium Volvo S60 în toamna lui 2018 și va avea la bază platforma de produs scalabilă SPA. Începând din 2021, fabrica va construi și următoarea generație a SUV-ului premium Volvo XC90. Mașinile fabricate în Charleston vor fi destinate atât pieței americane, cât și exporturilor internaționale.

Odată cu fabrica din Charleston, SUA devine țara în care stabilim al treilea sediu central Volvo Cars”, a spus Håkan Samuelsson, președinte și director executiv Volvo Cars. ”Segmentul sedan și platforma SPA cu abilitatea dovedită de a crește profitabilitatea oferă oportunități semnificative de creștere pentru Volvo Cars în SUA și la nivel mondial”.

Volvo Cars investește în jur de 1,1 miliarde $ în operațiunile de producție din SUA și va crea în jur de 4.000 de noi locuri de muncă în unitatea din Charleston de-a lungul anilor următori. Aproximativ 1.500 persoane vor fi angajate până la sfârșitul acestui an.

”Operațiunile primei fabrici din America a Volvo Cars este extrem de importantă pentru noi”, spune Anders Gustafsson, președinte și CEO a Volvo Car USA.”Business-ul nostru din SUA se dezvoltă bine, mașinile noastre au câștigat premii de prestigiu și fabrica din Carolina de Sud aduce o mare valoare pentru Volvo Cars și comunitate.”

Noua unitate de producție din Charleston include o clădire de birouri pentru 300 de angajați ai departamentelor Cercetare & Dezvoltare, Achiziții, Calitate și Vânzări. Fabrica poate produce 150.000 de mașini pe an la capacitate maximă. Situl ocupă 1.600 acri și suprafața construită reprezintă 2,3 milioane ft². Construcția fabricii a început în 2015.

Compania va construi mașini hibride plug-in în toate fabricile sale din lume. În 2017, Volvo Cars a fost primul producător auto care a anunțat strategia sa globală potrivit căreia toate noile modele vor fi electrificate începând cu 2019.

Volvo Car Group în 2017

Pentru anul financiar 2017, Volvo Car Group a ajuns la un profit operațional record de 14.061 MSEK (11.014 MSEK în 2016). Veniturile în această perioadă s-au ridicat la 210.912 MSEK (180.902 MSEK). Pentru anul 2017, vânzările globale au ajuns la un număr record de 571.577 de mașini vândute, o creștere de 7,0% în comparație cu 2016. Rezultatele evidențiază transformările financiare și operaționale ale Volvo Cars din ultimii ani, poziționând compania pentru următoarea sa etapă de creștere.

Despre Volvo Car Group

Volvo a început să producă în anul 1927. Astăzi, Volvo Cars este una dintre cele mai cunoscute și respectate brand-uri auto din lume, cu vânzări de 571.577 mașini în aproximativ 100 de țări în anul 2017. Din 2010 Volvo Cars este deținută de Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) din China. Inițial compania a făcut parte din Volvo Group din Suedia – până în 1999, când compania a fost cumpărată de Ford Motor Company din SUA.

În România, autoturismele Volvo sunt distribuite de compania EIT sucursala Forum Auto, companie cu aproape 20 de ani de activitate pe piața locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.