WSA Group: Cum au evoluat salariile șoferilor profesioniști

Piața europeană de transporturi înregistrează creșteri, după un început de an 2023 ezitant. Compania de recrutare WSA Group explică modul cum au evoluat salariile șoferilor profesioniști.

Alexandru Cioc

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Compania de recrutare WSA Group anunță o cifră de afaceri de 8 milioane de lei pentru anul 2022, în creștere cu 31% față de anul precedent. În 2022, compania a recrutat peste 300 de șoferi profesioniști, pentru un portofoliu de 120 clienți, localizați în principal pe piețele de transport din vestul Europei.

Potrivit companiei, anul 2022 a fost unul în care piața de recrutare a evoluat, pe seama trendului încă în creștere al comerțului online, în principal ca efect al evoluției din perioada pandemiei, dar și a creșterii activității economice, în general. Drept urmare necesarul de personal în transporturi a fost în creștere, ceea ce a generat și  creșteri ale salariilor șoferilor profesioniști. Astfel, valoarea salariului mediu lunar obținut de un șofer român angajat prin intermediul WSA Group pentru companiile din Europa de Vest a crescut la valori medii de aproximativ 2.800 de euro, în creștere raportat la anul 2021, când media era în jurul valorii de 2.200 de euro.

„Piața transporturilor, la nivel european, a cunoscut o contracție în primele luni ale anului 2023, aspect care s-a resimțit și în piața muncii din domeniul transporturilor. Companiile au avut pe masă mai multe CV-uri ale unor șoferi în căutare de loc de muncă, ceea ce a dus, implicit la o stabilizare a salariilor. Aceasta după ce, în 2022, acestea crescuseră considerabil, iar trendul părea că s-ar putea menține. Abia în luna aprilie am putut observa o revernire a cererii pentru șoferi profesioniști, semn că volumul de mărfuri transportate este din nou în creștere. Noi, la WSA, avem, în prezent solicitări pentru șoferi specializați pentru transport container / intermodal, transport de mărfuri și lichide ADR, produse siderurgice, produse alimentare și lista poate continua. Practic, punând sub lupă întreaga perioada de început de 2023, putem spune că a avut loc o corecție atât în piața de transporturi, cât și în cererea aferentă de resursă umană”, a declarat Alexandru Cioc, cofondator WSA Group.

Principalele solicitări ale șoferilor profesioniști la interviul de angajare rămân cele legate de pachetele salariale oferite, respect, seriozitate, condiții de munca bune, care să se adauge unui salariu bun, calculat transparent și plătit la timp. În plus, aceștia devin din ce în ce mai selectivi și când vine vorba de condițiile de lucru. Astfel, șoferii solicită ca activitatea să fie desfășurate pe camioane cât mai noi,  care să ofere siguranță în timpul condusului și ergonomia postului de lucru.

Pentru 2023, WSA Group estimează o creștere a cifrei de afaceri 25%, în condițiile în care se preconizează ca în acest an piața de transporturi europeană să își continue evoluția. În prima parte a acestui an, WSA Grup și-a extins deja echipa, pentru a putea fi mai aproape atât de clienți, cât și de angajații proprii. WSA Group țintește o creștere a portofoliului de clienți cu minim 20%, atât pe piața din România, cât și în străinătate, vizând să penetreze noi piețe, avînd deja maturitatea și experiența necesară. Ca o garanție a calității serviciilor prestate, WSA Group este în curs de certificare ISO 9001, certificare, urmărind, totodată, identificarea unor noi oportunități de colaborare. 

Despre WSA Group

WSA Group este o agenție specializată în recrutare personal, înființată în 2012, situată în Brașov, și autorizată ca agent de muncă temporară de către Ministerul Muncii din România. Principalul domeniu de activitate al companiei este recrutarea șoferilor pentru companiile de transport din țări precum Italia, Spania, Slovenia sau Franța. În cei 10 ani de activitate, WSA Group a facilitat angajarea a peste 10.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.