ZF Group și Foxconn, parteneri în sistemele de șasiu de autoturisme

ZF Friedrichshafen AG (ZF Group) și Hon Hai Technology Group („Foxconn”) au încheiat un parteneriat de 50-50 în sistemele de șasiu pentru autoturisme, o mișcare esențială care vizează accelerarea și extinderea oportunităților din domeniul automotive și a lanțului de aprovizionare cu clienți de top. 

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Foxconn va achiziționa un pachet de 50% din ZF Chassis Modules GmbH, o divizie a ZF Group care reunește ansamblul sistemelor de osii pentru autoturisme și are o valoare de piață de aprox. 1 miliard de euro, permițând un parteneriat strategic care va crește și mai mult oportunitățile pentru șasiul ZF și va extinde noi perspective pentru Foxconn în sectorul automotive. Parteneriatul va valorifica reciproc capacitățile și va extinde gama de oferte de produse în domeniul motoarelor cu ardere internă și în special al vehiculelor electrice (ICE/EV).

Valoarea subsidiarei ZF este de aproximativ 1 miliard de euro, iar ZF Group și Foxconn se așteaptă ca acordul JV să intre în vigoare în termen de șase până la nouă luni de la semnare și după aprobările de reglementare.

Holger Klein și Young Liu

Holger Klein, CEO ZF Group: „Cu Foxconn am câștigat un partener strategic puternic cu care putem deschide noi perspective și oportunități pentru ZF Chassis Modules GmbH. ZF, ca furnizor global pentru industria automotive, și Foxconn, ca producător de electronice de top, se completează excelent pentru a deschide împreună noi grupuri de clienți și a-și extinde prezența, în special pe piețele în creștere. Prin acest pas, implementăm strategia noastră de a crește anumite domenii de afaceri ale ZF cu sprijinul partenerilor externi dincolo de limitele actuale.”

Young Liu, președintele și CEO-ul Foxconn: „Sunt absolut încântat de acest parteneriat. Rețeaua globală Foxconn și know-how-ul în managementul lanțului de aprovizionare plus expertiza, sârguința și angajamentul pe care le aduce ZF Chassis vor crea valoare adăugată pentru cei doi acționari. De asemenea, suntem dornici să explorăm mai multe oportunități de parteneriat cu ZF Group în spațiul mai larg de transport și mobilitate”.

ZF Chassis Modules GmbH, care deservește producătorii mondiali de automobile premium și de volum, este reprezentată în 25 de locații din întreaga lume. Are aproximativ 3.300 de angajați, dintre care 100 sunt în Germania. Se estimează că vânzările diviziei vor depăși 4 miliarde de euro, în 2023.

Despre ZF

ZF este o companie globală de tehnologie care furnizează sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială, permițând următoarea generație de mobilitate. ZF permite vehiculelor să vadă, să gândească și să acționeze în cele patru domenii tehnologice: Controlul mișcării vehiculelor, Siguranța integrată, Conducerea automată și Mobilitatea electrică, ZF oferă soluții cuprinzătoare de produse și software pentru producătorii de vehicule consacrați și furnizorii de servicii de transport și mobilitate recent emergenți. ZF electrifică o gamă largă de tipuri de vehicule. Prin produsele sale, compania contribuie la reducerea emisiilor, la protejarea climei și la îmbunătățirea mobilității sigure.

Cu aproximativ 165.000 de angajați în întreaga lume, ZF a raportat vânzări de 43,8 miliarde euro în anul fiscal 2022. Compania operează 168 de locații de producție în 32 de țări.

ZF în România

ZF are aproximativ 5.000 de angajați în șase locații din România (București, Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita). Printre acestea se numără ZF R&D Tech Center Timișoara, care s-a desprins din divizia de automotive a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed ​​și face parte din ZF, din ianuarie 2019. BeeSpeed ​​lucra deja pentru Divizia ZF Active Safety Systems (fosta parte a TRW) din 2008. 

Despre Foxconn

Înființat în 1974, în , Hon Hai Technology Group („Foxconn”) (TWSE:2317) este cel mai mare producător de electronice din lume și furnizor de soluții tehnologice, clasându-se în primele 20 de poziții în topul Fortune Global 500. În 2022, veniturile au totalizat 6,62 mii de miliarde dolari taiwanezi (approx. 220 de miliarde dolari sau 200 de miliarde euro). Cota de piață a grupului în serviciile de fabricare de electronice (EMS) depășește 40% și acoperă patru segmente majore de produse: electronice inteligente de consum; cloud și rețele; tehnica de calcul; componente și altele. Grupul operează 173 de campusuri în 24 de țări și este unul dintre cei mai mari angajatori din lume, cu peste un milion de angajați în timpul sezonului de vârf al producției. Grupul și-a extins capacitățile în dezvoltarea de vehicule electrice, sănătate digitală și robotică, precum și trei tehnologii-cheie (tehnologie de comunicare de nouă generație, AI și semiconductori), care sunt cheia pentru a conduce strategia de creștere pe termen lung. Este dedicat susținerii durabilității mediului în procesul de producție și servește drept model de bune practici pentru întreprinderile globale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.