Air France KLM: câte 3 zboruri spre Paris și Amsterdam

Grupul Air France – KLM anunță o creștere cu 2% a serviciilor aeriene pentru sezonul de vară 2019 (31 martie – 27 octombrie 2019) față de aceeași perioadă a anului precedent și va inaugura 58 de rute noi în întreaga lume. Creșterea este determinată de introducerea unor noi segmente pe zborurile lung-curier (1.3%), pe zborurile mediu și scurt-curier (1.2%) și cele low cost operate de Transavia (9.3%).

Pentru România, grupul franco-olandez anunță frecvențe în creștere pentru rutele operate de pe Aeroportul Henri Coandă București, cu 3 zboruri spre Paris și 3 zboruri spre Amsterdam. Astfel, în programul de vară, începând cu 31 martie 2019, compania va opera pe lângă cele două zboruri din programul de iarnă și o frecvență de seară, cu decolare la ora 19:30 pentru Air France și cu decolare la ora 18:05 pentru KLM Royal Dutch Airlines.

Focus pe continentul American și Japonia

Pe rețeaua zborurilor lung-curier, Air France-KLM va introduce 2 rute noi către Dallas (SUA) și Quito (Ecuador) operate de Air France și 2 rute noi către Boston și Las Vegas (SUA) operate de KLM.  Serviciile aeriene către Toronto vor fi de asemenea suplimentate cu 3 curse, operate de Boeing 777-200 și echipate cu cel mai nou model de cabine. Noi frecvente vor fi introduse și către Brazilia-Fortaleza, cu 3 curse suplimentare din Paris și 4 curse suplimentare din Amsterdam.

Grupul își va extinde cu 12% capacitatea săptămânală către Japonia, cu 2 curse către Tokyo-Haneda din Paris și 3 curse către Tokyo-Narita din Amsterdam.

Air France pregătește o nouă experiență de călătorie pentru pasagerii care aleg India ca destinație turistică, datorită noilor cabine Business (36 locuri), Premium Economy (21 locuri) și economy (167 locuri) de la bordul aeronavelor Airbus. Până în anul 2020 urmând să fie reproiectate până la 15 aeronave.

Pe lista destinațiilor cu zboruri suplimentate se mai află Columbia, Costa Rica, Surinam, Caraibe, Peru, Panama, China, Kenya și Coasta de Fildeș.

Pe rețeaua zborurilor mediu și scurt-curier grupul se va extinde cu 26 de destinații noi.

Pe parcursul sezonului de vara 2019, Air France-KLM va oferi 7 segmente noi, către Belgrad (Serbia), Tbilissi (Georgia) și Lorient (Franța) începând cu 31 martie, zboruri operate de Air France și către Wroclaw (Polonia) începând cu 6 mai și Napoli (Italia), începând cu 21 aprilie, zboruri operate de KLM.

Aeronave noi și cabine cu confort sporit

Air France va inaugra primul zbor operat de Airbus A350 (324 de locuri) în septembrie 2019. Până la finalul anului 2020, flota se va extinde cu încă 6 aeronave. În plus, Air France va primi două aeronave Dreamliner 787-9 pentru sezonul de vară și va opera în total o flotă de 9 Dreamliner 787-9.

Pe 1 iulie, KLM va lansa cea mai recentă versiune a Dreamliner: Boeing 787-10 (344 locuri). Nouă generație de aeronave vine în completarea celor 13 aeronave Boeing 787-9 pe care compania le deține. Alte 7 aeronave Boeing 787-10 vor fi adăugate flotei până la sfârșitul anului 2020.

Parteneriat consolidat cu Virgin Atlantic

Pe 4 martie, companiile Air France, KLM și Virgin Atlantic au anunțat parteneriatul lor pentru zboruri în code sharing, oferind clienților mai multe opțiuni de călătorie către și dinspre America de Nord și mai multe oportunități de a câștigă mile cu programele Frequent Flyer. Datorită acestui parteneriat, clienții celor trei companii aeriene își pot crea propria călătorie transatlantică alegând din numeroasele opțiuni de zbor operate de Air France, KLM, Virgin Atlantic și Delta.

Despre Air France-KLM

Un gigant global cu o bază europeană puternică, principalele domenii de activitate ale Grupului Air France-KLM sunt transportul de călători, transportul de mărfuri și mentenanța aeronautică.

Air France-KLM este grupul lider în ceea ce privește traficul internațional la plecarea din Europa. În 2017, compania oferea clienților săi acces la o rețea care acoperă 328 destinații în 118 țări datorită celor cinci mărci Air France, KLM Royal Dutch Airlines, Joon, Transavia și HOP! Air France. Cu o flotă de 534 de aeronave în funcțiune și 93,4 milioane de pasageri transportate în 2016, compania Air France-KLM operează până la 2300 de zboruri zilnice, în principal din huburile sale de la Paris-Charles de Gaulle și Amsterdam-Schiphol.

Programul Flying Blue de zboruri frecvente este unul dintre liderii din Europa cu peste 27 de milioane de membri. Air France-KLM și partenerii săi Delta Air Lines și Alitalia operează cel mai mare joint-venture transatlantic cu peste 270 zboruri zilnice.

Air France-KLM este, de asemenea, membru al alianței SkyTeam, care are 20 de companii aeriene membre, oferind clienților acces la o rețea globală de peste 16.600 zboruri zilnice către peste 1.070 de destinații din 177 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.