CFR Călători îşi cosmetizează vagoanele

CFR Călători anunţă începerea reabilitării vagoanelor în interior, cu fonduri proprii şi în unităţi ce aparţin companiei. Demersul vine pentru menţinerea locurilor de muncă şi de reducere a costurilor financiare aferente – prin internalizarea în unităţile proprii a activităţilor de recondiţionare. Compania utilizează zilnic peste 1.100 vagoane, peste 50% (mai mult de 600 de vagoane) fiind reprezentată de vagoanele ce asigură compunerea trenurilor Regio.

O bună parte dintre acestea sunt modernizate în ultimii 6 ani în unităţile de resort din industria feroviară autohtonă. Procesul de modernizare a constat, la acel moment, în principal în reamenajarea interiorului, prin înlocuirea integrală a obiectelor de mobilier şi modificarea designului.

Vagoanele modernizate în anii 2000 au cunoscut în ultimii 12 ani diferite etape de utilizare – prin introducerea în prima fază în compunerea trenurilor Rapid (anii 1999 – 2005), a trenurilor Accelerat (anii 2005 – 2009) şi apoi a fostelor trenuri Personale, actuale Regio (începând cu anul 2009) – fapt care a condus în timp la o degradare treptată a condiţiilor de confort, informează compania.

Acesta este şi argumentul pentru conducerea CFR Călători de a dispune reabilitarea vagoanelor mentionate, lucrări ce se vor desfăşura concomitent cu cele prevăzute deja la partea de confort, cu ocazia reparaţiilor planificate.

“Internalizarea acestor activităţi în unităţile de vagoane aparţinând CFR Călători cu personal propriu calificat va genera menţinerea locurilor de muncă pentru angajaţi şi reducerea costurilor financiare aferente activităţilor de recondiţionare”, arată CFR Călători.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.