CNAIR a notificat firma Salini pentru plata a 91 de milioane de lei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis companiei Salini Impregilo SpA notificarea pentru plata sumelor de 90.718.740 lei și 152.025 USD, în termen de 5 zile, actualizate cu dobânda legală de la data pronunțării.

Amintim că o porțiune de circa 300 de metri din Lotul 3 Orăștie – Sibiu a trebuit să fie reconstruită, din cauza unor fisuri apărute în carosabil la nici un an de la deschiderea circulației. Constructorul și-a luat utilajele și a plecat, iar CNAIR a rămas să refacă în regie proprie lucrarea.

Iată precizările CNAIR:

Tribunalul Arbitral a emis Hotărârea Arbitrală Finală în octombrie 2019 în litigiul dintre Salini ImpregiloSpA, în calitate de „Reclamantă”, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în calitate de „Pârâtă” în procesul pentru contractul de proiectare și execuție a Autostrăzii Orăștie-Sibiu, Lot 3.

Tribunalul a admis cererea reconvențională a CNAIR pentru plata de către Salini ImpregiloSpA a sumei de 90.718.740 lei, reprezentând Penalități de Întârziere, astfel cum sunt prevăzute de dispozițiile Sub-Clauzei 8.7 [Penalități de Întârziere] din Contractul semnat între părți.

De asemenea, decizia obligă Salini Impregilo SpA să ramburseze CNAIR suma de 152.025 USD, cu titlu de costuri arbitrale, cu dobânda legală de la data Hotărârii Arbitrale Finale până la plata efectivă de către Reclamantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.