COTAR: Piața asigurărilor auto este afectată de service-urile care fraudează sistemul

1

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) reclamă că piața asigurărilor auto este afectată de service-urile care fraudează sistemul.

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR

Reprezentanții COTAR precizează că își doresc ca echilibrul existent în piața asigurărilor sa rămână si chiar sa evolueze în aceeași direcție.

“În același timp, ne manifestăm îngrijorarea și atragem atenția cu privire la practicile incorecte existente la nivelul unor categorii de service-uri, în ceea ce privește dreptul șoferilor la o mașina de schimb, în caz de accident auto. Unele service-uri auto încearcă să obțină un profit incorect, prin tarife foarte mari și prin introducerea spre decontare a unor facturi nejustificate ca valoare, către companiile de asigurări, pentru plata mașinilor de schimb, în vederea compensării  dreptului de folosință a autovehiculului avariat. Aceste costuri nejustificate facturate de către service-uri companiilor de asigurări vor avea impact negativ asupra prețului polițelor de asigurare”, precizează reprezentanții Confederației, în comunicatul transmis în 8 mai redacției.

„Avem multe semnale care arată frauda în acest domeniu de activitate. De multe ori șoferul păgubit nu beneficiază de mașina la schimb, chiar dacă service-ul a facturat-o către societatea de asigurare, spre decontare. În același timp, salutăm service-urile auto care demonstrează că pot efectua lucrări de calitate la prețuri corecte. Atragem atenția, însă, că există riscul ca, din cauza practicilor abuzive, cei aproximativ 6 milioane de consumatori din piața asigurărilor obligatorii să fie afectați, printr-o eventuală creștere a tarifelor”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.