UPDATE! Incendiu într-un tren Regio

Astăzi, în jurul orei 9.30, la al doilea vagon de la trenul Regio 8011 București Obor – Fetești, s-a produs „un început de incendiu”, între staţiile Dor Mărunt și Dragoș Vodă (secția Lehliu – Ciulnița), informează CFR Călători.

UPDATE: Începând cu ora 11.40, circulația feroviară între stațiile Dor Mărunt și Dragoș Vodă (secția Lehliu – Ciulnița) a fost reluată în condiții de siguranță pe firul II.

“Urmare acestui incident, trenurile IR 1580 Constanța – București Nord și IR 1583 București Nord – Constanța vor ajunge la destinație cu întârziere, întrucât au fost oprite în gările adiacente până la redeschiderea circulației”, precizează CFR Călători.

Călătorii din întreg trenul au fost evacuaţi, vagonul a fost decuplat și izolat iar la faţa locului intervin echipe de pompieri și jandarmi.

“Trenul are în compunere 5 vagoane. Niciunul dintre cei aproximativ 80 de călători nu a fost rănit, aceștia urmând a-şi continua călătoria cu un tren suplimentar. În acest moment (ora 10.20, când am primit comunicatul la redacţie – n.r.), pe relaţia Lehliu – Ciulnița nu se înregistrează alte întârzieri în grafic”, precizează CFR Călători.

O comise de cercetare va face demersurile necesare în vederea elucidării circumstanţelor în care s-a produs incidentul, mai spune operatorul naţional feroviar de călători.

„CFR Călători scuze călătorilor pentru acest incident şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de deplină siguranţă”, se asigură în comunicat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.