Ninsori și viscol în 24 de județe. Recomandări CNAIR

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Galben de ninsori și viscol în zona montană a 24 de județe, începând din seara de 11 februarie, ora 22.00, până în 13 februarie, ora 02.00. 
 
 
Sunt vizate județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.
 
Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1.500 de metri, unde temporar rafalele vor depăși 80 – 90 de kilometri la oră și va fi viscol.
 

Totodată, în majoritatea zonelor țării vor fi precipitații și, local, se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. 

În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seară, apoi vor fi mai ales ninsori. Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 de kilometri la oră, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți rafalele vor fi în jurul a 60-70 de kilometri la oră, spun meteorologii.
 
În București va ploua slab în 12 februarie, iar vântul va sufla cu până la 30-35 de kilometri la oră. Temperatura minimă va fi de 2… 4 grade Celsius. În cursul nopții spre 13 februarie, ploaia se va transforma în ninsoare și este posibil să se depună strat de zăpadă de până la 2-5 centimetri. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1… 0 grade Celsius.
 

CNAIR recomandă conducătorilor auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Direcțiile Regionale ale CNAIR sunt pregătite să intervină acolo unde se impune cu utilajele necesare pentru a asigura circulația în condiții de siguranță. Menționăm de asemenea, că stocurile cu material antiderapant sunt complete pentru a interveni promt unde este nevoie.                                                                                                          

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga:www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.