Parcul Drumul Taberei, aproape gata. GALERIE FOTO

Lucrările de modernizare a Parcului Drumul Taberei din Bucureşti sunt aproape gata, unele dintre zone fiind deja finalizate, însă altele abia au început – reamenajarea fântânii arteziene (20%) şi a expoziţiei de plante exotice (45%). Primele operaţiuni au început în iunie 2013 iar totul este finanţat în mare măsură din fonduri europene. „Toate companiile implicate în asocierea din acordul-cadru lucrează zilnic cu câte 3 – 4 echipe formate din minimum 20 oameni”, precizează primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, croit să termine până la iarnă lucrările.

„Locurile de joacă pentru copii au fost finalizate. Spaţiile de recreere destinate celor mici nu se limitează la obişnuitele leagăne şi balansoare, ci presupun şi ansambluri de joacă de tipul căsuţelor, turnurilor, labirinturilor, ce au un rol important în dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor copiilor”, anunţă edilul.

În imediata vecinătate a locurilor de joacă vor putea fi regăsite atât cişmele cu apă potabilă şi toalete ecologice, cât şi locuri de odihnă pentru însoţitorii celor mici.

parc, dr taberei, loc joaca copiiLocurile de joacă sunt împrejmuite cu gard din lemn finisat rotund. 

parc, dr taberei, loc joaca

Iată şi stadiul lucrărilor în celelalte zone:

La terenurile multisport a fost turnat asfaltul, iar tartanul sintetic a fost montat.

parc, dr taberei, teren sport

În zona de fitness nisipul a fost stabilizat, în prezent sunt montate echipamentele.

Skatepark-ul este realizat 75%. 

parc, dr taberei, lucrari (1)

În pavilionul şahiştilor se montează podeaua şi mesele.

parc, dr taberei, alee, sahAleile pietonale sunt în proces de finisare.

Sistemul de irigaţii este în curs de montare.

Pasarela belvedere a fost finalizată 90%. În perioada următoare va fi montată balustrada de sticlă. Pasarela preia vizitatorul de pe aleea principală şi urcă cu o pantă de maxim 8% până la o înălţime de 6 m deasupra solului, oferind o imagine panoramică asupra parcului.

parc, dr taberei, pasarela

Continuând pe traseul pasarelei, pietonul revine la nivelul solului şi este din nou preluat de aleea principala. Pasarela este metalică, iar pardoseala de uzură este din material compozit  lemn-plastic (WPC), montat cu spaţiu între elemente pentru scurgerea directă a apei provenite din precipitaţii.

În ceea ce priveşte amenajarea terenului, au fost curăţate resturile şi gunoaiele, solul a fost pregătit prin scarificare, execuţie arătură, execuţie discuire, greblare, adaos de sol fertil, îmbunătăţit cu îngrăşământ natural de circa 10 cm pe întreaga suprafaţă.

parc, dr taberei, pomi, gazon, iarba

Plantarea gazonului continuă, pe măsura ce tot mai multe zone din parc sunt finalizate.

parc, dr taberei, lucrari

Fântâna existentă în mijlocul lacului se află în curs de reamenajare. Se lucrează intens pentru realizarea unei instalaţii noi pentru un jet de apă cu înălţimea de 20 m şi un iluminat arhitectural corespunzător.

Zona rezervată concertelor este alcătuită din scena pentru spectacole şi evenimente şi este aproape finalizată. Scena este amplasată în perimetrul lacului existent prin tunarea unei plăci cu parapet din beton amprentat, ce se îmbracă în deck din lemn pentru exterior.

parc, dr taberei, cos gunoiCoşurile de gunoi cu finisaj în lemn vor avea o particularitate ce va fi în concordanţă cu protecţia şi îmbunătăţirea mediului înconjurator deoarece vor avea patru compartimente: pentru sticlă, plastic, hârtie şi biodegradabil. 

parc, dr taberei, alee

Lucrările din Parcul Drumul Taberei, în procente:

– 100% amenanjarea terenului şi amenajarea pentru protecţia mediului

– 20% fântâna arteziană

– 100% zona labirint

– 95% zona belvedere – pasarela pietonală Corp A

– 95% zona belvedere – pasarela pietonală Corp B

– 95% zona scena şi gradene concert – Corp D

– 45% zona expoziţie de plante exotice – Corp E

– 95% spaţii recreere adulţi – pavilioane acoperite – Corp F

– 95% spaţiu recreere adulţi – pavilion şahişti – Corp G

– 100% spaţiu recreere – zona câini de companie

– 100% spaţii de recreere destinate copiilor

– 75% zona skatepark

– 90% montare mobilier specific parcului şi dotări – montare

– 90% zonă fitness

– 98% montare sisteme camere video

– 85% zonă terenuri multisport.

parc, dr taberei, lucrari (2)

Finanţare europeană

Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei este finanţată din fonduri europene şi costă 75, 2 milioane lei, din care contribuţia Primariei Sectorului 6 este de 1,2 milioane de lei, potrivit contractului de finanţare semnat la 1 septembrie 2011 de fostul primar, Cristian Poteraş, şi de ministrul de atunci al Dezvoltării, Elena Udrea.

Lucrările au început însă abia după 2 ani, iar actualul primar, Rareş Mănescu, declara în septembrie 2013 că vor fi 70% gata la finalul acelui an.

În iunie anul acesta lucrările avansaseră mult, însă cel mai devreme de alegerile prezidenţiale vor fi gata.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.