“Permis pentru viitor” – ultima săptămână de înscrieri

Persoanele din mediile defavorizate care doresc finantare pentru obținerea permisului auto se mai pot înscrie doar până în data de 25 ianuarie în cadrul programului “Permis pentru viitor”, derulat de Fundația Pentru Comunitate, din fondurile puse la dispoziție de MOL România.

“Acoperim costurile școlii de șoferi pentru tineri din medii defavorizate, cărora existența permisului de conducere este un avantaj sau o condiție la angajare, ori în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu”, se arată în comunicatul transmis redacției.

Se poate obține finanțare pentru obținerea pemisului din categoriile B, C, D, tractoare agricole și forestiere, tramvai sau troleibuz.

Se pot înscrie tineri din mediile defavorizate, cu vârsta între 18-25 ani, care:

  • Sunt la începutul carierei profesionale, și/sau
  • Doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere,
  • Au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea și/sau extinderea atribuțiilor de serviciu,
  • Au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie,
  • Din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.

În cadrul celor trei ediții ale programului de până acum, 52 de tineri au obținut permis de conducere, și alți 37 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.