UPDATE! Protest COTAR la Guvern împotriva pirateriei. Restricții auto

UPDATE: Protestul s-a încheiat în jurul orei 12.00, cu trei ore mai devreme decât prevedea autorizația de la Primăria Capitalei.

Taximetriștii, dar și operatori de transport persoane cu microbuze, autobuze și autocare, membri ai COTAR, au venit din toată țara la București să protesteze în 21 martie în Piața Victoriei, împotriva “pirateriei” din acest domeniu, pe care Guvernul se ambiționează să nu o elimine prin ștergerea din Legea taximetriei a sintagmei “în mod repetat”, ce le-ar permite polițiștilor să-i sancționeze încă de la prima abatere pe cei care efectuează transport neautorizat.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Vasile Ștefănescu, președintele Confederaţiei Operatorilor și Transportatorilor din România (COTAR) a arătat încă din 20 martie că nu renunță la protest: “Indiferent ce a anuntat Guvernul în urma protestului organizat astăzi (în 20 martie, de către FORT – n.r.), noi vom ieși în stradă mâine, cu cele 5.000 de mașini din toată țara, pentru a arăta Guvernului că nu ne mai lăsăm păcăliți. Aceeași promisiune ne-a mai stopat acțiunile trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis, cu eliminarea sintagmei “în mod repetat”, cu trecerea activitatii de” rent-a-car” la Ministerul Transporturilor, nu renunțăm la programul de proteste anunțat”.

„Coloana se va forma din fața Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în București, cât și pe drumurile naționale, de unde vor veni coloane de mașini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se  va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizați de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare. COTAR cere Guvernnului să rezolve cu celeritate această situație și să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licență și fără autorizație, nu sunt altceva decât falși transportatori de persoane”, a adăugat Vasile Ștefănescu.

Poliția Rutieră București a instituit, în intervalul orar 06.30-15.00, următoarele restricţii de circulaţie: 

– începând cu ora 06.30, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu; 

– la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei; 

– începând cu ora 06.30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu. Polițiștii recomandă ca rute alternative Bd. Aviatorilor

– Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești și Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Șos. București-Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.