Terminal business la Aeroportul Baneasa

 

Terminalul C al Aeroportului “Aurel Vlaicu” Baneasa, ce va fi utilizat pentru zboruri de business, a fost pus in functiune marti, in prezenta ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.

Noul terminal va avea o capacitate de 30.000 de pasageri pe an, iar valoarea investitiei este de 2,4 milioane euro. “Aeroportul Baneasa nu va mai arata ca o autogara, ci va reprezenta poarta de intrare a investitorilor in Romania”, a declarat Anca Boagiu.

Practic, lucrarile au constat in reamenajarea unui spatiu de 1.500 mp din cadrul aeroportului (corpul C). Investitia va ajuta dezvoltarea aeroportului actual intr-unul de tip ”city airport”, potrivit ministrului Transporturilor.

Boagiu a precizat ca lucrarile de modernizare a intregului aeroport se vor finaliza in 2013, in prezent fiind realizate studiile de fezabilitate pentru modernizarea Terminalelor A si B ale aeroportului.

Si la Aeroportul “Henri Coanda” – Otopeni se lucreaza la cel de-al doilea terminal, cel de sosiri, in valoare de 62 milioane euro, ce va fi gata in iulie 2012. Acesta va dubla capacitatea primului terminal finalizat in martie anul acesta. Terminalul va avea o suprafata dubla fata de cel de pana acum (19.000 mp existenti si 19.600 mp extindere) si un numar dublu de ghisee de check in (52 existente, plus 52 noi). De asemenea, va avea 8 porti de imbarcare pentru zboruri domestice (Schengen), care se vor adauga celor 24 existente in terminalul Finger (dintre care 19 au fost inaugurate in martie).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.