De Lijn va achiziționa 100 de autobuze electrice Irizar

În ultimii ani, De Lijn a atras, în mod repetat, atenția cu comenzi mari pentru autobuze electrice. Comanda, plasată la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, pentru 1.600 de puncte de încărcare pentru autobuze electrice pe o perioadă de opt ani arată cât de mari sunt ambițiile.

Compania de transport public a atras atenția, în ianuarie, cu un acord-cadru pentru până la 500 de autobuze electrice de 12 metri de la BYD. O primă tranșă, de 92 de unități, din acest acord-cadru a fost, deja, ferm comandată. Autobuzele electrice produse de BYD în Ungaria urmează să fie livrate către De Lijn începând cu 2025. O nouă comandă de 100 de autobuze electrice va urma acum.

Compania belgiană de transport public De Lijn a încheiat un acord-cadru cu producătorul spaniol Irizar pentru livrarea a până la 100 de autobuze electrice. De Lijn intenționează să utilizeze autobuzele electrice în proiecte speciale, cum ar fi proiectul Spartacus din Limburg și proiectul BRT din Kortrijk.

Nu sunt oferite detalii prea multe despre datele tehnice. Unde și cum vor fi încărcate autobuzele electrice rămâne, de asemenea, necunoscut. În schimb, există tot mai multe detalii despre echiparea autobuzelor electrice; potrivit operatorului de transport public, autobuzele electrice de la producătorul spaniol au un aspect modern, cu un design interior care se concentrează și mai mult pe confortul pasagerilor decât autobuzele electrice obișnuite. Există nu numai prize de încărcare USB, ci și suporturi pentru telefoane mobile și lămpi de citit. Vor exista, de asemenea, scaune cu spătare mai înalte. La fel ca celelalte autobuze electrice, autobuzele Irizar au o rampă acționată electric pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.