Primele autobuze Otokar intră în trafic

Primele 20 de autobuze Euro 6 din totalul de 400 achiziționate de Primăria Capitalei de la Otokar intră în circulație în luna noiembrie, după recepție, concesionarea lor către Societatea de Transport București (STB, fosta RATB) și obținerea numerelor de înmatriculare.

Până la sfârșitul acestui an, vor ajunge la București alte 80 de autobuze, iar restul de 300 vor veni în cursul anului viitor. În total, vor intra în parcul auto al STB 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri și capacitate minimă de 96 de pasageri, 50 de autobuze de 10 metri și capacitate minimă de 70 de călători și 30 de autobuze articulate, de 18 metri, cu o capacitate minimă de 135 de călători.

Contractul a fost semnat de Primăria Capitalei cu Otokar în luna iunie, anul acesta. Valoarea contractului este de peste 458 de milioane de lei, fără TVA.

„Autobuzele sunt dotate cu aer condiționat, au sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri și beneficiază de supraveghere video în interior și în exterior. Tehnologia GPS instalată permite localizarea în trafic și furnizarea către călători a informațiilor legate de timpii de așteptare în stație și de parcurgere a traseului”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Magda SEVERIN

magda.severin@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.