Regulament nou pentru TAXI în Cluj-Napoca: GPS, POS și Euro 5. Autorizații „verzi”

Primăria Cluj-Napoca a lansat în dezbatere publică, până în 5 septembrie, proiectul de Hotărâre privind aprobarea Studiului de specialitate privind stabilirea numărului maxim de autorizaţii de taxi pentru perioada 2020-2025 şi proiectul de Regulament privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi.

Principalele modificări se referă la dotarea mașinilor cu dispozitiv GPS şi dispozitiv pentru plata prin intermediul cardului (POS), la prelungirea autorizaţiei de taxi pentru perioada 2020 – 2025, care va intra în vigoare de la începutul anului viitor.

De asemenea, în Regulament se precizează că autoturismele folosite ca taximetre vor trebui să aibă culoarea albă integral sau minim deasupra benzii şah şi să aibă minim motoare Euro V, cu grad redus de poluare.

Proiectul de hotărâre are la bază un studiu de specialitate în acest sens, care, de asemenea, a fost pus în consultare publică. 

31 de autorizații pentru taximetre electrice

Pe baza acestui studiu, Municipalitatea din Cluj-Napoca a decis creșterea la 2.500 a numărului de autorizații și încurajarea transportul public ecologic, prin acordarea de autorizații de taxi pentru mașini electrice.

„Studiul elaborat de Grupul de cercetare în domeniul sistemelor de transport de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca relevă faptul că este necesară creșterea la 2.500 a numărului de autorizații de taxi, exclusiv cu autorizații „verzi” – autorizații de taxi care utilizează doar autovehicule electrice. La această dată, pe raza municipiului Cluj-Napoca sunt eliberate 2.469 autorizații taxi cu valabilitate până la 31 decembrie 2019, urmând ca de la 1 ianuarie 2020 să se prelungească autorizațiile de taxi pentru o perioadă de 5 ani, cu respectarea prevederilor legale în acest sens”, precizează reprezentanții primăriei, pe pagina de Facebook.

Cele 31 de autorizații de taxi suplimentare vor fi acordate doar pentru mașini electrice.

De asemenea, orice autorizație de taxi retrasă, în condițiile legii, va fi convertită în autorizație de taxi pentru vehicule electrice și se vor reatribui în conformitate cu prevederile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.