5 versiuni noi de automobile electrice Volvo, în următorii 2 ani

De Ziua Planetei Pământ, 22 aprilie, EIT – Forum Auto, importatorul Volvo în România, își reafirmă obiectivele de sustenabilitate și siguranță incluse de companie în direcția strategică de dezvoltare, respectiv electrificarea tuturor autovehiculelor produse în intervalul 2019-2025.

Cu o istorie de aproape 50 de ani, Ziua Planetei Pământ este un eveniment care angrenează în prezent peste un miliard de oameni în misiunea de conștientizare a pericolelor pe care schimbările climaterice le reprezintă pentru planetă.

Obiectivul global Volvo Cars este de a dota, începând cu acest an, toate mașinile produse cu motor electric, în varianta plug-in hybrid. Țelul este ca, până în 2025, 50% din mașinile vândute să fie integral electrice, iar numărul acestora să atingă un milion de unități la nivel mondial.

5 versiuni noi de automobile electrice, în următorii 2 ani

În următoarele luni, EIT – Forum Auto va lansa o serie de autovehicule hibride, începând cu versiunile pe benzină și diesel ale modelelor SUV XC90 și XC60. În plus, până în 2021, compania va avea în producție cinci noi versiuni de automobile electrice. Măsura privește diminuarea impactului asupra mediului și maximizarea impactului social al Volvo, reflectând totodată grija companiei pentru clienți și angajați.  

În centrul filozofiei Volvo se află omul, iar inovația pe care ne bazăm are întotdeauna ca scop ultim îmbunătățirea calității vieții celor care aleg produsele noastre, fără a pierde niciodată din vedere responsabilitatea pe care o avem față de societate în ansamblul ei și față de mediul înconjurător”, declară Lavinia Spandonide, președinte EIT – Forum Auto.

Tot cu scopul de a nu epuiza resursele disponibile și a proteja mediul, Volvo își mai propune ca cel puțin 25% din componentele din plastic ale fiecărei mașini să provină, în viitor, din materiale reciclate. Acest lucru va fi posibil printr-o colaborare strânsă cu furnizorii Volvo, precum și cu companiile din domeniul reciclării. De altfel, eforturile Volvo se bucură deja de recunoaștere internațională. Producătorul suedez a primit, la începutul acestei luni, un premiu la ediția anuală a Plastics Recycling Awards Europe pentru o versiune specială a SUV-ului plug-in hybrid XC60 T8 Twin Engine, la care s-au folosit cantități ridicate de plastic reciclat.

Compania rămâne fidelă ideii potrivit căreia fiecare poate contribui la o lume mai curată și mai sigură, astfel că va aplica, cu doi ani înainte de implementare o Directivă Europeană recent aprobată și care se impune din 2021. Concret, Volvo Cars se află în proces de eliminare a produselor de unică folosință din plastic din birourile companiei, din cantinele proprii și de la evenimentele organizate la nivel global până la sfârșitul acestui an. Obiecte precum pahare, casolete și tacâmuri din plastic vor fi înlocuite cu alternative sustenabile și biodegradabile din lemn sau hârtie.  

EIT – Forum Auto a intrat în 2019 în Volvo Excellence Club. Doar cinci importatori din toate țările EMEA    au primit acest statut drept recunoaștere a calității și performanței obținute.

În 2018, Volvo a vândut peste 600 000 de unități, un număr recod de la înființarea companiei, în 1927. Anul trecut a fost de asemenea și al cincilea consecutiv cu vânzări record pentru compania suedeză, performanță susținută de modelele XC60 și XC90.

România este o țară cu potential important de dezvoltare pe segmentul mașinilor electrice și plug-in hybrid. În 2018 s-au vândut în țara noastră 682 de mașini electrice, în creștere cu peste 100% față de anul precedent, în vreme ce 305 români au achiziționat în 2018 un autovehicul plug-in hybrid, creșterea față de anul anterior fiind de 72%. EIT – Forum Auto a avut o crestere de 125% la vanzarile de plug-in hybrid – cea mai buna performanta din segmentul auto premium.

Despre Volvo Car Group

Volvo a început producția în anul 1927. Astăzi, Volvo Cars este una dintre cele mai cunoscute și respectate brand-uri auto din lume, cu vânzări de 624,253 mașini în aproximativ 100 de țări în anul 2018. Compania Volvo Car Corporation din Suedia a fost cumpărată in anul 1999 de Ford Motor Company din SUA.

Din 2010 Volvo Cars este deținută de Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) din China.

În România, Volvo Cars este reprezentat de Grupul Euro Inter Trade, înființat în 1990 iar autoturismele sunt distribuite prin sucursala Forum Auto, care are peste 20 de ani de experiența pe piața locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.