Care Key, pentru limitarea vitezei

Volvo Cars a lansat în 20 martie Care Key, care va permite oricărui deținător Volvo să seteze o limită de viteză atât pentru sine, cât și pentru membrii familiei sau prietenii apropiați.

Care Key va fi un standard pentru toate modelele Volvo, începând cu anul 2021. Acesta permite conducătorilor de autovehicule Volvo să seteze o limită superioară de viteză înainte de a împrumuta mașina familiei sau altor șoferi mai tineri și mai neexperimentați precum adolescenții care au obținut permisul de conducere recent.

Lansarea Care Key este o continuare a anunțului oficial făcut de Volvo la începutul acestei luni în ceea ce privește setarea vitezei maxime de 180km/h pentru toate autoturismele produse începând cu anul 2020, cu scopul de a trimite un semnal puternic de alarmă asupra pericolelor la care se expun șoferii care conduc cu viteză excesivă.

Håkan Samuelsson, CEO Volvo Cars a afirmat în această lună că Volvo își dorește să inițieze o conversație despre dreptul sau chiar obligația producătorilor auto de a instala tehnologii în interiorul mașinilor care să fie capabile să schimbe comportamentul deținătorilor acestora. Acum că această tehnologie este disponibilă pentru utilizare, această întrebare devine și mai importantă.

Limitarea vitezei și Care Key fac parte din această inițiativă și ilustrează modul în care producătorii auto pot deveni responsabili activi în încercarea de a reduce la zero decesele în trafic, prin susținerea unui comportament mai responsabil al șoferilor.

Håkan Samuelsson

”Credem că un producător auto are responsabilitatea de a contribui la îmbunătățirea siguranței în trafic. Anunțul nostru recent legat de limitarea vitezei se potrivește acestui mod de gândire, iar Care Key este un alt exemplu în acest sens. Dacă putem încuraja și susține un comportament mai bun al șoferilor prin tehnologii care să îi ajute să rămână în afara pericolelor, atunci ar trebui să avem un impact pozitiv și asupra primelor de asigurare”, afirmă Håkan Samuelsson.

În afara avantajului siguranței potențiale, funcționalități precum limitarea vitezei și Care Key pot oferi conducătorilor Volvo un beneficiu financiar. Compania invită în prezent companii de asigurări din mai multe piețe la discuții în vederea conceperii unor oferte speciale, favorabile comunității Volvo care utilizează aceste măsuri de siguranță.

Ofertele și condițiile specifice vor depinde de circumstanțele piețelor locale, însă Volvo Cars se așteaptă să anunțe în curând prima înțelegere din seria de acorduri încheiate cu firmele naționale de asigurări.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.