FlixTrain se extinde în Europa

FlixMobility va lansa brandul FlixTrain și pe alte piețe europene, după un an și jumătate de operare în Germania. Începând cu anul 2020, primele trenuri verzi vor conecta mai multe orașe din Suedia, în timp ce în Germania vor fi disponibile și mai multe destinații.

În Franța, guvernul derulează teste de echilibru economic pe diverse rute. La nivelul întregului sector feroviar, cea mai mare provocare este contractarea trenurilor.

Trenuri verzi în Scandinavia: FlixTrain confirmă intrarea pe piață în 2020

Primele trenuri internaționale operate de FlixTrain vor fi disponibile și în Suedia, începând cu prima jumătate a anului 2020. Trenurile verzi vor circula pe rutele Stockholm – Malmö și Stockholm – Gothenburg.

„Observăm o cerere tot mai mare pentru servicii feroviare în Suedia, iar FlixTrain va oferi cea mai accesibilă alternativă de pe piață fără a compromite calitatea serviciilor și accesibilitatea. În plus, FlixTrain va contribui în mod semnificativ la tranziția către servicii de mobilitate sustenabile”, a declarat Peter Ahlgren, Managing Director FlixBus Suedia.

Primii pași în piețele recent liberalizate: Autoritățile de reglemetare testează posibilitatea FlixTrain în Franța

În primăvara anului 2019, FlixTrain a făcut publice planurile preliminarii necesare intrării pe piața transportului feroviar de pasageri din Franța. Autoritatea de reglementare națională, ARAFER, a cerut părților interesate să prezinte planurile pentru 18 luni înainte de a începe operațiunile. La cerere, ARAFER derulează în prezent teste de echilibru economic pentru diverse rute.

Piața transportului feroviar din Franța urmează să fie liberalizată din 2021. FlixTrain va evalua posibilitatea de a intra pe piața din Franța în 2020, termenul limită pentru aplicație.

„Liberalizarea este o oportunitatea unică de a crea o ofertă extinsă de servicii de mobilitate pentru pasagerii francezi”, a explicat Yvan Lefranc-Morin, Managing Director FlixBus Franța.

FlixTrain în Germania: Noi destinații din decembrie și noi rute din primăvara 2020

Pe lângă planurile de extindere la nivel internațional, numărul trenurile verzi continuă să crească și pe piața din Germania. După ce FlixTrain a început să opereze rutele dintre Berlin și Stuttgart (via Frankfurt) și Hamburg și Köln în 2018, noi trenuri au fost adăugate rețelei în 2019. Din 15 decembrie, șapte noi orașe (printre care, Aachen, Leipzig, Halle (Saale) și Erfurt) au fost adăugate pe rutele Berlin – Köln sau Berlin – Stuttgart. Din primăvară 2020, FlixTrain a anunțat că va lansa o nouă rută între Stuttgart și Hamburg.

FlixTrain este în discuții cu mai mulți producători de trenuri

În Germania, FlixTrain operează în prezent câteva trenuri recondiționate care au aparținut anterior Deutsche Bahn. Trenurile necesare pentru a susține expansiunea în Germania, dar și pe noile piețe din Europa vor fi atât trenuri recondiționate, cât și trenuri complet noi.

Furnizorul de servicii de mobilitate este deja în discuții cu o serie de producători de trenuri. FlixTrain își propune ca toate trenurile sale să fie alimentate 100% cu energie regenerabilă, cum este în prezent cazul trenurilor operate în Germania. Mai mult de un milion de pasageri au călătorit cu trenurile FlixTrain, alimentate în proporție de 100% cu energie verde furnizată de Greenpeace Energy, în Germania, într-un an de la lansare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.