Controale înăsprite în aeroporturi

Toate aeroporturile din Uniunea Europeană vor avea de vineri, 31 ianuarie, echipamente speciale pentru controlul lichidelor din bagajul de mână, atât la plecare, cât şi la transfer, anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Începând cu 31 ianuarie 2014, pe aeroporturile din UE, atât la plecare, cât şi la transfer, lichidele, gelurile şi aerosoli aflate în bagajul de mână al pasagerilor (lichide, aerosoli, geluri achiziţionate din magazinele de tip duty free din aeroporturi sau de la bordul aeronavelor, ambalate în pungi speciale, prevăzute cu elemente de probare a integrităţii, sigilate), medicamentele şi produse necesare unor diete speciale, inclusiv alimentele pentru bebeluşi, vor putea fi transportate doar după ce au fost supuse controlului de securitate“, informează CNAB.

Singurele lichide, aerosoli şi geluri care vor putea fi transportate în continuare fără restricţie, în bagajul de mână, sunt cele aflate în recipiente individuale de maximum 100 ml şi amplasate într-o pungă din plastic transparentă, resigilabilă, al cărei volum nu trebuie să depăşească un litru“, a mai precizat CNAB. (M.S.)

Imagine: Valentin DESPA

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.