CERTIFICATI pentru un DEPOZIT SIGUR

Terminalul Gebruder Weiss din comuna Bolintin a fost certificat TAPA (Transported Asset Protection Association). Acreditarea este o garantie de nivel mondial privind securitatea marfurilor de valoare si reprezinta o premiera pentru industria de logistica si transport din Romania.

TAPA este o asociatie a specialistilor in domeniul de securitate a marfurilor de valoare si a firmelor din cele mai diferite domenii precum: productie, comert, servicii, transport de marfuri generale si transport de valori. „Prin intermediul forumului propriu, firmele membre TAPA care sunt victimele unor furturi sau atacuri au posibilitatea sa schimbe informatii, scopul fiind de identificare si semnalare a zonelor afectate“, a explicat Thomas Moser – Regional Manager South – East. Concret, certificarea TAPA inseamna atat facilitati cat si restrictii pe care compania Gebruder Weiss trebuie sa le respecte 100%. Este vorba, pe de o parte, despre accesul restrictionat al angajatilor in zonele de lucru, circulatia in terminal fiind posibila doar pe baza chip-urilor de acces Interflex. Pe de alta parte, se face inregistrarea electronica la intrarea si iesirea din terminal a vizitatorilor, astfel incat nu este posibila nici o miscare necontrolata. In acelasi timp, contractorii de la firmele de transport auto trebuie sa astepte in parcarea special amenajata pentru camioane, iar accesul si circulatia in terminal se face in zone special marcate si amenajate.

5 imagini/sec x 100 de camere de luat vederi

TAPA presupune, de asemenea, un sistem securizat foarte complex prin intermediul celor peste 100 de camere de luat vederi in afara si inauntrul depozitului, in zonele de transfer, precum si in zona de birouri, camere ce pot receptiona 5 imagini pe secunda. Toate aceste date sunt stocate timp de 30 de zile. Usile, ferestrele si acoperisul securizate cu sisteme de alarma reprezinta si ele un factor important in procesul certificarii TAPA. Viorel Leca, directorul general al filialei GW Romania, a aratat ca pentru obtinerea certificarilor se efectueaza audituri externe cu organisme specializate. „O data la doi ani, fiecare filiala va fi evaluata cel putin o data de catre un auditor de la Bureau Veritas Austria; acest audit are loc intotdeauna simultan cu auditul intern“, a precizat Viorel Leca. Aceste audituri servesc la verificarea, evaluarea si documentarea mai multor cerinte: implementarea si eficacitatea aplicarii sistemului de management al calitatii si al mediului, respectarea masurilor de asigurare a calitatii si a comportamentului ecologic. Fiecare filiala se auditeaza intern o data pe an si extern conform planului, elaborate la nivelul grupului de catre Directia de Procese de Management al Calitatii.

TAPA prevede vremuri grele

„O data la doi ani, se efectueaza prin intermediul departamentului Marketing si Comunicare un studiu cu privire la gradul de satisfactie a clientilor. Acest studiu se face in colaborare cu furnizorii externi de servicii, iar rezultatele se prezinta conducerii firmei, sub forma unei evaluari detaliate. Aceasta prezinta rezultatele in cadrul sedintei de management, iar evaluarile detaliate se transmit prin intermediul Departamentului de Marketing si Comunicare, conducerii filialelor sau, dupa caz, directorilor regionali. In ultimele studii de satisfactie, a rezultat preocuparea clara a clientilor nostri pentru cresterea masurilor de siguranta pe timpul depozitarii si transportului. Aceasta preocupare vine pe fondul crizei mondiale, iar TAPA apreciaza ca, la nivel global, vom vedea o crestere a infractionalitatii privind marfurile depozitate sau in tranzit“, a completat Wolfgang Niessner – CEO al grupului Gebruder Weiss.

Concernul Gebruder Weiss cu sediul in Lauterach (Vorarlberg, Austria) are un total de peste 4.300 angajati si 130 locatii in intreaga lume. GW este reprezentat in Europa Centrala si de Est prin intermediul filialelor din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania si Ucraina. In anul 2008, compania GW a inregistrat o cifra de afaceri de 990 milioane euro. In prezent, GW Romania are peste 180 de angajati si a investit in 2008 si 2009 mai mult de 15 milioane euro pentru dezvoltarea terminalului din Bucuresti. Cifra de afaceri estimata pentru 2009 este de 15 milioane euro.

Meda BORCESCU

meda.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.