AGILION. SOLUȚII COMPLETE DE RECRUTARE: Angajați străini pentru afacerea ta

România a prins deja gustul angajaților străini. Oferă mai multă stabilitate și în multe cazuri o mai mare productivitate. Transportul și logistica au început să se alinieze tendinței, iar piața oferă deja exemple de succes. De fiecare dată, însă, recrutarea din afara UE implică un proces complex, care poate genera inclusiv surprize neplăcute. Există o rețetă a succesului?

Probabil că nu. În niciun domeniu nu putem vorbi despre o rețetă general valabilă, dar sunt elemente, care, odată calibrate corect, îți pot oferi șanse reale să ajungi la rezultatul dorit. Partenerul ales în recrutarea de angajați extracomunitari poate face diferența. Iar experiența este esențială!

Agilion furnizează de mai bine de 20 de ani, soluții complete de recrutare (selecție, plasare, imigrare și emigrare), pentru personal din străinătate. Beneficiari sunt companii din transport și logistică, la care se adaugă domenii precum mecanică, agricultură, IT, salubrizare, HoReCa și housekeeping. De fiecare dată, personalul se află, din punctul de vedere al pregătirii, în concordanță cu nevoile operatorului pentru care se realizează recrutarea.

Iar faptul că Agilion este una dintre puținele agenții de recrutare care lucrează în mod direct cu detașații agențiilor străine (aflați chiar la sediul companiei), face lucrurile mult mai ușor de gestionat.

Care sunt avantajele parteneriatului?

În primul rând, acoperirea întregului proces de recrutare (selecție, imigrare și emigrare), într-un singur loc, fără fricțiuni, cu respectarea calendarului de livrare agreat. În al doilea rând, o selecție riguroasă de personal calificat și necalificat, realizată pe bază de interviuri video, pentru determinarea aptitudinilor. La fel de importantă este și transparența procesului, în condițiile în care viitorului angajat i se transmit informații corecte despre mediul viitorului loc de muncă.

Un alt avantaj ține de garanția acordată pentru o perioadă de doi ani, pentru ocuparea postului solicitat. În paralel, viitorii angajați sunt monitorizați, fiind mediate eventualele probleme, în primele 6 luni de la începerea activității.

Agilion oferă, pentru sectorul logistic, soluții clare, fiind deja încheiate parteneriate, cu focus pe manipulatori marfă și încărcători – descărcători.

De asemenea, compania dezvoltă proiecte speciale pentru aducerea de șoferi, care să poată opera atât pe teritoriul României, cât și în Comunitatea Europeană.

Să lucrezi cu o agenție cu experiență, specializată în recrutarea de personal, înseamnă să te așezi la adăpost de situații neplăcute care pot apărea în acest proces, care implică multe necunoscute. Sunt aspecte a căror însușire este vitală, pentru orice solicitant de muncă străină.

Atenție la riscuri!

O atenție sporită trebuie acordată timpilor legali, care nu trebuie și nu pot fi ignorați. Altfel spus, o ofertă pentru un angajat ce poate începe „de a doua zi” trebuie riguros investigată.

Atenție! Nu toți imigranții au ca țintă finală compania prin care au obținut avizul de muncă, iar, din cauza rigorii slabe a agențiilor prin care a fost aduși, părăsesc repede compania și „fug” fie către alte firme, fie către alte țări, cu oferte mai atrăgătoare.

Trebuie luat în calcul și riscul ca potențialul angajat să nu dispună de calitățile și determinarea de a munci, declarate la interviul de recrutare. Iar tuturor acestor riscuri li se adaugă multe altele, care mai de care mai particulare. Au existat inclusiv cazuri în care unii imigranți au devenit indisponibili pentru scopul contractat, din cauza problemelor de sănătate generate de schimbarea regimului alimentar.

Cel mai mic cost…

Din nefericire, foarte multe firme au ignorat aceste rigori și, în consecință, s-au confruntat, în timp, cu spețe care mai de care mai păguboase și, uneori, chiar primejdioase. Este opțiunea fiecăruia cu cine alege să lucreze, însă principiul mai ieftin nu este generat de prețul cel mai mic, ci de oferta care generează cel mai mic cost, la finalul unui proces.

În acest context, informarea temeinică asupra legislației, cunoașterea riscurilor și evaluarea corectă a serviciilor prezentate de ofertantul de personal devin esențiale. Iar agenția de recrutare și experiența specialiștilor săi pot face diferența între a avea sau nu succes.

Etape de luat în calcul și perioade de timp

          Etapa 1 – Semnarea contractului de recrutare și plasare forță de muncă

          Etapa 2 – Recrutarea și Selecția candidaților (între 5 și 20 de zile)

          Etapa 3 – Procesul de imigrare – obținerea Avizului de Muncă în România (între 30 și 45 de zile)

          Etapa 4 – Parcurgerea procesului de Emigrare – Obținerea Vizei de Muncă (până la 90 de zile)

          Etapa 5 – Originarea – Sosirea angajatului la aeroportul Otopeni (pentru planificarea călătoriei către România trebuie luat în calcul un interval cuprins între 5 și 10 zile)

          Etapa 6 – Semnarea contractului de muncă (REVISAL, REGES) și începerea perioadei de probă

          Etapa 7 – Obținerea Permisului de ședere temporară – închiderea procesului de imigrare.

În concluzie, timp estimat până la sosirea în România: între 130 și 165 de zile.

agilion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.