AIC TRUCKS: Vehicule comerciale, de la A la Z

AIC Trucks scrie istorie de 28 de ani în sectorul automotive românesc, fiind un important furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști. Totodată, compania este cunoscută ca fiind unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România.

Având o puternică orientare către client, Grupul AIC își adaptează constant strategia pentru a satisface cerințele partenerilor și pentru a adăuga valoare afacerilor acestora, prin ofertele integrate de produse și servicii.

Borna 2017

Începând cu 2017, AIC Trucks a devenit importatorul exclusiv al Ford Trucks în România. În 2023, în portofoliul companiei au fost adăugate și mărcile Otokar (autobuze și camioane Atlas) și Piaggio Commercial (utilitare mici) pentru a veni cu un răspuns la nevoile clienților din segmente extinse.

• Ford Trucks este lider de piață, în România, pe segmentul de vehicule specializate, și se află în topul alegerilor clienților în segmentul de construcții, având, de asemenea, un plan ambițios de a-și extinde cota de piață în segmentul de autotractoare pentru transport internațional. Până în momentul actual, au fost livrate aproape 3.700 de camioane Ford Trucks în România, ajutând, astfel, la formarea unei comunități importante de parteneri care au ales marca și care continuă să fie aproape de soluțiile oferite de către aceasta.

• Cefin Trucks, divizia de camioane rulate, parte a AIC Trucks, integrează servicii de cumpărare, trade-in și vânzare de camioane și semiremorci second-hand multibrand, reprezentând un suport pentru divizia de camioane noi a companiei.

• AIC Financial Services, este divizia de consultanță în servicii financiare, care găsește rapid soluții de finanțare personalizate și competitive pentru clienți.

• AIC Service Network, parte a Grupului AIC, este cea mai mare rețea proprie de service pentru camioane din România și una dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est, cu 8 locații deținute. Oferă servicii complexe mecanice, electrice, de tinichigerie și vopsitorie pentru toate tipurile de vehicule comerciale și semiremorci.

Strategia

Atingerea țintelor propuse este posibilă datorită implementării unei strategii complexe și a unei viziuni pe termen lung. Aceasta are la bază nevoile clienților, și se regăsește pornind din zona de achiziții, în comunicare, servicii after-sales din România și la nivel internațional, servicii financiare și informații despre flotă.

Obiectivul AIC Trucks este acela de a rămâne în topul preferințelor clienților, mizând pe puterea serviciilor integrate procesului de vânzare, care adaugă valoare afacerilor clienților.
Digitalizarea tuturor sistemelor pentru mai multă transparență către clienți și parteneri, integrarea serviciilor financiare complete precum și o rețea de service extinsă și profesionistă, reprezintă cheia atingerii obiectivelor îndrăznețe propuse.

Evoluția accelerată a Ford Trucks

  • Mai 2017 a marcat o etapă importantă a companiei în România, prin lansarea oficială a activității de importator Ford Trucks. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unități (cotă: 1% transport, 17% construcții și 7% vehicule specializate), cu o cotă de piață totală de 2,36%.
  • În al doilea an, 2018, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezență tradițională pe piață. Numărul unităților vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piață a urcat la 4,1%.
  • Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, numărând, în noiembrie 2019, un total de peste 1.000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul „croit” pentru transportul internațional, Cefin Trucks anunța că intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere a fost și este în continuare foarte ridicat.
  • Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de construcții și vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11,8%. Tot în 2020, rețeaua de service a fost extinsă, ajungând la 19 centre service în România.
  • În 2021, Ford Trucks atinge pragul de 2.000 de unități vândute în România.
    • În noiembrie 2022 atinge borna celor 3.000 de unități previzionate până la sfârșitul anului 2022. Păstrează poziția de lider în segmentul de vehicule specializate, rămâne în topul vehiculelor de construcții și crește în cota de piață pentru segmentul reprezentat de F-MAX.
  • În anul 2023, Ford Trucks ajunge la aproape 3.600 de camioane livrate în România, își menține poziția în topul alegerilor clienților de vehicule specializate și de construcții și continuă să se dezvolte în segmentul capetelor tractor.
  • Rețeaua de after-sales Ford Trucks include 22 de centre service la început de 2024, în toată țara, atât unități partenere cât și proprii.

Alexandru STOIAN
alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.