Cefin Trucks, la un sfert de secol

Compania Cefin Trucks activează de 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România.

Bornele Cefin

 • În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks.
 • Mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluția companiei, prin lansarea oficială a activității de importator Ford Trucks.
 • În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unități (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcții și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.
 • În al doilea an, 2018, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând, deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezență tradițională pe piață. Numărul unităților vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piață la 4,1%.
 • Vânzările au crescut și mai mult, în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând, în noiembrie 2019, un total de peste 1.000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul dedicat transportului internațional, Cefin Trucks viza mărirea cotei de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat.
 • Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11,8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service în România.
 • În anul 2021, Ford Trucks atinge pragul de 2.000 de unități vândute în România iar, în noiembrie 2022, atinge cele 3.000 de unități previzionate până la sfârșitul anului 2022. Totodată, păstrează poziția de lider în segmentul de vehicule specializate, rămâne în topul vehiculelor de construcții și crește în cotă de piață pentru segmentul reprezentat de F-MAX.
 • Rețeaua de after-sales Cefin Trucks include 22 de centre service, la început de 2023, în toată țara, atât partenere, cât și proprii.

Aceste obiective realizate și multe altele ce vor urma se datorează implementării unei strategii complexe și a unei viziuni pe termen lung, care are la bază nevoile clienților, din zona de achiziții, servicii after-sales din România și internațional, servicii financiare și informațiile despre flotă (localizare, gestiune transport, stil de condus, consum, tahograf etc.).

Anul celor 3.000 de Forduri

 • Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, a sărbătorit livrarea vehiculului cu numărul 3.000, prag atins în noiembrie 2022.

Cele 3.000 de unități vândute începând cu 2017 sunt distribuite către 660 de clienți unici, companii importante din domeniul transportului intern și internațional, de construcții și companii ce își desfășoară activitatea în domeniul managementului deșeurilor. Vehiculele Ford Trucks sunt parte din cele mai mari șantiere de infrastructură din țară, sunt pe drumurile naționale și internaționale și sunt folosite de către numeroase companii locale și municipalități, în lucrări specializate.

Piața

 • Din perspectiva rezultatelor anului 2022, vânzările totale de camioane noi din România au crescut cu 15% față de 2021, atingând circa 7.000 de unități, mai ales datorită cererii de autotractoare. Cefin Trucks a încheiat anul bine, cu o cotă puțin peste 10%, rezultat de care compania este foarte mulțumită, precum și de creșterea cu aproape 20% a cifrei de afaceri și de creșterea consistentă a serviciilor after-sales.
 • Ford Trucks a încheiat anul 2022, conform rezultatelor DRPCIV la luna decembrie, ca lider în segmentul vehiculelor de construcții (cu o cotă de piață de 28,3%) și lider în segmentul vehiculelor specializate (cu o cotă de piață de 30,5%).
 • Cefin Trucks a înregistrat rezultate foarte bune și ale activității noi de finanțare din cadrul companiei: peste 40% din vânzările totale au fost finanțate in-house, flota proprie de închiriere a fost extinsă la mai mult de 50 de camioane, iar vehiculele rulate au putut fi achitate în rate. Compania oferă închiriere pe termen lung și scurt, care garantează accesul clienților la vehicule fără angajament pe termen lung.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.