CTE TRAILERS: Eficiență, într-un mediu impredictibil

Cu un important accent pe servicii și elemente menite să crească eficiența operațiunilor de transport, CTE Trailers și-a adaptat oferta pentru mediul impredictibil care va marca anul 2024.

Segmentul de transport internațional, influențat puternic de evoluția economică din toată Europa, traversează o perioadă mai dificilă, însă nu același lucru se întâmplă cu transportul național, în special cel de construcții și segmentele specializate, unde evoluția bună a continuat, pe tot parcursul anului trecut, și sunt așteptări să continue și în 2024. Totuși…

„Pentru acest an, ne confruntăm cu o predictibilitate foarte scăzută, mult mai scăzută decât în anii trecuți. Este dificil să realizăm prognoze pe un termen mai lung de 2-3 luni”, a spus Ovidiu Pintilie, director comercial CTE Trailers.

Telematica câștigă teren

CTE Trailers își propune extinderea paletei de servicii, iar serviciile telematice sunt în centrul atenției.

„Serviciile telematice pentru semiremorcile frigorifice noi sunt incluse în pachetul standard de mai multă vreme și dorim să le extindem, anul acesta, și către alte categorii de semiremorci, pentru că, utilizate corect, asigură eficientizarea costurilor de exploatare și, practic, cu niște costuri modice legate de abonament, poți obține beneficii foarte mari”, a explicat Ovidiu Pintilie.

Eficiență pe mai multe direcții

Începând cu 1 iulie 2024, devine obligatorie echiparea standard a tuturor semiremorcilor cu senzori de monitorizare a presiunii în pneuri.

„Această dotare în standard va avea un efect pozitiv asupra consumului de combustibil, va fi evitată uzura accelerată a anvelopelor și, implicit, se vor reduce emisiile în mediul înconjurător. În plus, va exista un impact pozitiv și din punct de vedere al siguranței. Statistic vorbind, peste jumătate din break-down-urile produse pe infrastructura Europei sunt din cauza anvelopelor”, a arătat Octavian Aflorii, director operațional CTE Trailers.

Sistemul va asigura inclusiv atenționarea șoferului privind o creștere anormală a temperaturii, la nivelul anvelopei.

Service aproape de client

„Operăm cel mai mare service de semiremorci din România, fiind partener autorizat de mai mulți producători și acoperim gama completă de servicii de întreținere și reparații pentru semiremorci”, a spus Ovidiu Pintilie.

O pondere importantă o reprezintă reparațiile după accidente, atât pentru șasiu, cât și pentru suprastructură, inclusiv pentru frigorifice. În acest sens, CTE Trailers are acorduri de decontare directă cu majoritatea asigurătorilor.

Iar, la capitolul proximitate…

„În acest moment, avem nouă parteneri de service la nivel național și căutăm să extindem rețeaua, pentru a fi cât mai aproape de clienți”, a completat Ovidiu Pintilie.

În ceea ce privește piesele de schimb, CTE Trailers își dezvoltă rețeaua și dispune de cinci puncte la nivel național, două fiind deschise anul trecut, la Sibiu și Oradea.

O investiție majoră va fi demarată, anul acesta, la Arad.

„Intenționăm să facem acolo un centru integrat de servicii, asemănător cu cel de la București, din punct de vedere al dimensiunilor și serviciilor oferite. Cel mai probabil, lucrările vor începe în cursul acestui an”, a declarat Octavia Aflorii.

Schimbări importante apar și pe partea de carosare.

„Ne diversificăm gama de carosări și dacă, până acum, eram foarte concentrați pe carosări de 8×4, basculante, macarale, cârlige, gunoiere, măturători etc., vom completa oferta cu partea de frigorifice și suprastructuri închise”, a arătat Octavian Aflorii.

Forța de muncă – marea provocare

CTE Trailers s-a implicat, în ultimii trei ani, într-un proiect de învățământ dual, sponsorizând elevii, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Pamfil Șeicaru, din Ciorogârla. Proiectul se va întinde pe minimum zece ani.

„Deja am ajuns la trei generații de elevi, anul acesta, și vom avea prima promoție de absolvenți de școală profesională, în sistem dual. Ne dorim ca pe puțin jumătate dintre ei să continue activitatea în cadrul CTE Trailers. De asemenea, suntem într-un parteneriat cu Universitatea Politehnică București, pentru construirea unui campus dedicat învățământului dual universitar și preuniversitar”, a completat Octavian Aflorii.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.