Ford E-Transit Courier, 100 % electric, inteligent și conectat

Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a Ford, la lansat van-ul compact E-Transit Courier, întărind astfel gama electrică și sprijinind planul global al Ford, de a extinde rapid portofoliul cu vehicule electrice.

Noul E-Transit Courier și-a făcut debutul public la Salonul de Vehicule Comerciale din Birmingham, Marea Britanie, desfășurat între 18-20 aprilie, și este programat să intre în producție mai târziu, în 2024.

Productivitate crescută

Noua furgonetă este un vehicul comercial complet electric, ce oferă conectivitate și productivitate îmbunătățite, pentru clienții de utilitare compacte. Noul E‑Transit Courier este complet integrat cu platforma de software și servicii conectate Ford Pro, pentru a îmbunătăți funcționarea eficientă, inclusiv soluții de încărcare end-to-end și instrumente de gestionare de la Ford Pro Software.

Pentru a crește și mai mult productivitatea, E-Transit Courier a fost complet reproiectat, în jurul unei suprafețe de marfă mai mare și mai flexibilă, care oferă cu 25% mai mult volum de încărcare decât modelul anterior, plus capacitate îmbunătățită, inclusiv sarcină utilă crescută și spațiu suficient pentru doi europaleți.

Încărcare și conectivitate

Sistemul de propulsie complet electric al E-Transit Courier a fost proiectat pentru a oferi clienților o experiență de condus fără compromisuri, incluzând un motor puternic, de 100 kW, și capacitatea de conducere cu o singură pedală. Performanța completă și detaliile gamei vor fi anunțate ulterior. Ford Pro Charging oferă o soluție end-to-end pentru încărcare la domiciliu, depozit și public, inclusiv instalarea hardware și software-ul de gestionare care ajută la optimizarea procesului de încărcare. Facturarea și administrarea simplificate prin software-ul Ford Pro Charging sprijină, de asemenea, companiile ai căror șoferi își iau vehiculul de serviciu acasă, precum și simplificarea încărcării publice. Este vizată o încărcare de 11 kW AC peste noapte, la domiciliu, în 5,7 ore, iar încărcarea poate fi programată pentru a profita de energie mai ieftină peste noapte, folosind ecranul tactil din vehicul sau software-ul.

Pentru a sprijini încărcarea publică eficientă, vehiculul oferă o capacitate de încărcare rapidă DC de până la 100 kW. Ford se așteaptă ca sistemul să adauge 87 km de autonomie în 10 minute și să se încarce de la 10 la 80% în mai puțin de 35 de minute.

Noul Ford E-Transit Courier vine, de asemenea, cu un an de acces gratuit la BlueOval Charge Network, care urmează să includă 500.000 de încărcătoare publice, până în 2024.

Clienții cu cinci sau mai multe vehicule pot beneficia de un an de acces gratuit la funcțiile personalizate ale Ford Pro E-Telematics. Sistemul utilizează date live, pentru a ajuta la maximizarea productivității, precum și pentru a oferi funcții pentru a sprijini utilizarea eficientă și intuitivă a Ford Pro Charging. Acestea includ starea actuală de încărcare, starea de încărcare specifică vehiculului și intervalul rămas cu praguri de alertă personalizabile pentru intervalul scăzut.

Plug and Charge le permite proprietarilor E-Transit Courier să conecteze, pur și simplu, și să plece, atunci când folosesc încărcătoare BlueOval Charge Network compatibile. Încărcarea începe automat și un rezumat al facturii și al taxelor este trimis proprietarului, după deconectare. Pentru a merge mai departe între încărcări, Intelligent Range alimentat de cloud cumulează date, pentru a oferi cifre mai precise ale intervalului.

Design axat pe nevoi

Designul complet nou al caroseriei E-Transit Courier oferă o capacitate de încărcare crescută, pe toate dimensiunile. Lățimea dintre pasajele roților din spate este de 1.220 mm, permițând transportul pentru prima dată a doi europaleți. Volumul total al încărcăturii este de 2,9 mc, cu 25% mai mult decât modelul anterior. El poate fi sporit folosind noua funcție de încărcare a peretelui etanș, care permite transportul articolelor cu lungimea de peste 2.600 mm. Sarcina utilă maximă pentru modelul complet electric este de 700 kg, cu o greutate maximă de remorcare de 750 kg.

Utilitara iese în evidență, având un design exterior îndrăzneț, distinct, și un interior spațios și practic, conceput în funcție de nevoile clienților. Noul model oferă o echipare standard cuprinzătoare, având caracteristici unice ale cabinei, design „squircle” al volanului, pentru a îmbunătăți spațiul pentru picioare și vizibilitatea pentru șofer, precum și un schimbător de viteze montat pe consolă, pornire prin buton și un sistem electronic de frână de mână, pentru a oferi spațiu de extra spațiu de stocare.

Panoul de instrumente „digiboard” conține un grup digital de 12 inch și un ecran tactil central de 12 inch, cu cel mai recent sistem SYNC 4 de la Ford. Navigarea conectată, pe bază de abonament, poate crește productivitatea și poate reduce volumul de muncă al șoferului, cu actualizări despre trafic, parcare, încărcare și pericole locale. Compatibilitatea wireless Android Auto și Apple CarPlay este standard. Un pachet Office inovator, unic în clasă, include o suprafață de lucru plană pliabilă și iluminare, pentru a face mai ușoară și mai confortabilă utilizarea unui laptop sau completarea documentelor.

Legat de siguranța șoferului și a încărcăturii, E-Transit Courier dispune de o suită cuprinzătoare de sisteme avansate de asistență a șoferului, ca standard. Un pachet opțional include Cruise Control adaptiv cu centrarea benzii și Stop & Go, Sistemul de informații pentru unghiurile moarte, cu alertă de trafic transversal etc.

Securitate și costuri de proprietate îmbunătățite

Fiecare E-Transit Courier dispune de un modem încorporat standard, permițând conectivitate permanentă cu ecosistemul Ford Pro și actualizări software wireless, care pot evalua capacitatea vehiculului în timp, fără a necesita o vizită la dealer. După activarea modemului încorporat, operatorii pot beneficia de alerte de securitate îmbunătățite, pentru vehicule, la coliziuni și spargeri, prin intermediul software-ului Ford Pro. Cu Fleet Start Inhibit, managerii de flote pot activa și dezactiva de la distanță E-Transit Courier, pentru a ajuta la prevenirea furtului sau a utilizării neautorizate în afara orelor de lucru.

Pentru a îmbunătăți securitatea, Ford Pro a colaborat cu experții în securitatea vehiculelor TVL (Total Value Locked), pentru a oferi pachete de încuietori montate din fabrică. Pachetele includ încuietori secundare, cu cârlig, pentru a atenua atacurile, precum și blocare automată a ușii laterale glisante, pentru a reduce volumul de muncă al șoferului și a economisi câteva secunde la fiecare livrare.

Ford Pro Service estimează o scădere a costurilor neprogramate cu întreținerea cu cel puțin 35% față de cele ale modelelor cu motor diesel. Ford Pro Service susține noua utilitară cu o capacitate de servicii mobile în extindere, sistemul unic de funcționare conectat FordLive și cea mai mare rețea dedicată de dealeri de vehicule comerciale din Europa.

Producție și disponibilitate

Noul Transit Courier va fi disponibil, în 2023, cu o gamă de motoare pe benzină și diesel eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Vor exista atât carosări tip furgonetă, cât și cabină dublă, plus ediții limitate atractive. Toate modelele vor fi construite la Craiova, în România, de către Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, cu producția anuală estimată să depășească 900.000 de unități, până în 2025.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.