FORD PRO MS-RT: Productivitate, cu tematică motorsport

Ford Pro, divizia de vehicule comerciale Ford, a lansat o nouă serie exclusivistă de utilitare de top, noile Transit Custom MS-RT și Ranger MS-RT. Noile modele MS-RT combină productivitatea, aflată în ADN-ul celor două modele de bază, cu sportivitatea, grație elementelor inspirate din motorsport.

Proiectarea celor două noi vehicule este rezultatul unei colaborări strânse între echipa globală Ford și specialiștii de la MS-RT – o ramură a partenerului de raliuri Ford M-Sport – pentru a oferi o combinație unică de aspect remarcabil, inspirat din motorsport, experiență îmbunătățită de conducere și capacitate de încărcare de top.

Derivate din Transit Custom și Ranger de ultimă generație, cele două modele MS-RT combină atracția vizuală cu upgrade-urile tehnice. E-Transit Custom MS-RT are un sistem de propulsie electric de 210 kW (285 CP), ceea ce îl face cel mai puternic Transit Custom produs vreodată. Ranger MS-RT, cu motorul diesel V6 de 3 litri, dispune de o suspensie unică, pentru a-și îmbunătăți comportamentul dinamic și pentru a-l face cel mai performant pick-up pe șosea.

Transit Custom MS-RT

Ford Transit Custom MS-RT oferă un design exterior inspirat din curse, specificații interioare exclusiviste și o gamă largă de opțiuni de propulsie, inclusiv diesel, Plug-in Hybrid și complet electric. Dezvoltat cu atenție, pentru a beneficia de productivitatea sporită și capacitățile de încărcare ale celui mai recent Transit Custom, acesta oferă până la 6,8 mc spațiu maxim de încărcare și până la 1.124 kg sarcină utilă netă maximă, propunând, în același timp, o experiență de conducere îmbunătățită.

Exteriorul Transit Custom MS-RT dispune de o bară de protecție față complet nouă, aerodinamică, cu spoiler integrat, praguri laterale sport, pentru a coborî vizual aspectul general al vehiculului, și o bară de protecție spate cu difuzor integrat. De asemenea, dispune de un spoiler spate inspirat din motorsport, optimizat pentru fluxul de aer, folosind simulări computerizate avansate.

Sub aripile evazate, jantele exclusiviste, din aliaj antracit de 19 inch, sunt cu 0,5 inch mai late decât cele de la Transit Custom, contribuind la creșterea lățimii totale a ecartamentului cu peste de 50 mm față de standard. Anvelopele 235/45 R19 Goodyear Eagle Sport și noua platformă a Transit Custom, cu suspensie spate independentă, îmbunătățesc și mai mult aderența și stabilitatea pe șosea, oferind mai mult confort.

Modelul electric E-Transit Custom MS-RT se mândrește cu cea mai mare putere dintre toate modelele Transit Custom de până acum, motorul electric de 210 kW (285 CP) antrenează roțile din spate și oferă performanțe line. Pentru a optimiza eficiența energetică, modurile de condus selectabile permit ca autovehiculul să fie condus cu 160 kW în modul Normal și cu 100 kW în modul Eco.

Motorul diesel EcoBlue de 2 litri oferă 170 CP și o cutie de viteze automată, cu opt trepte, cu tracțiune integrală inteligentă opțională. Se poate opta și pentru o transmisie manuală, cu șase trepte, și tracțiune față, cu 150 CP.

Varianta Plug-in Hybrid, de 232 CP, are un motor pe benzină de 2,5 litri și o baterie de 11,8 kWh.

Interiorul elegant și confortabil dispune de scaune față ergonomice complet noi, cu suporturi laterale, pentru o mai bună susținere, finisate în piele ecologică și piele întoarsă, cu logo-uri MS-RT și cusături albastre.

În momentul lansării, va fi disponibilă o gamă de culori MS-RT atrăgătoare, inclusiv Yellow Green și MS-RT Blue. Capacele de oglinzi și mânere de ușă negre lucioase vor fi standard. Toate modelele vin cu etriere de frână vopsite MS-RT Blue.

Ranger MS-RT

„Bad boy”-ul Ranger MS-RT este conceput pentru a fi un pick-up suprem pe stradă, cu un stil musculos, inspirat din motorsport. Pick-up-ul este propulsat de puternicul motor diesel V6 de 3 litri, care livrează 240 CP și 600 Nm, și folosește o transmisie automată cu 10 trepte, cuplată la noul sistem de tracțiune integrală e4WD, asemenea altor modele Ranger. Avem aceeași capacitate excepțională de încărcare de 1 tonă și o capacitate de remorcare de 3.500 kg, regăsite și la noul Ranger.

Optic, partea frontală a lui Ranger MS-RT este inspirată de la camionetele Ranger care concurează în Asia, la curse extreme, având o grilă de tip fagure. Pragurile laterale sunt integrate vizual pentru o postură mai joasă, iar în spate se află o bară de protecție distinctivă, cu difuzor integrat. Hayonul spate integrează logo-ul MS-RT și un spoiler exclusivist, completat de unul secundar, poziționat în partea superioară a cabinei. Combinație unică de spoilere a fost optimizată folosind simulări computerizate, pentru a ajuta la echilibrul aerodinamic general și pentru a spori stabilitatea la viteze mari.

Jantele exclusiviste Diamond-Cut de 21 inch utilizează anvelope 275/45 R21 cu profil redus și sunt cele mai mari roți oferite vreodată pe Ford Ranger. Sunt găzduite de aripile evazate, care extind lățimea totală a vehiculului cu 82 mm, atât în față, cât și în spate. Ecartamentul este, și el, mai mare cu 40 mm, pe fiecare punte, pentru aderență și stabilitate îmbunătățite. Suspensia unică a fost optimizată, pentru a ajunge la nivelul ideal de manevrabilitate și confort, cu amortizoare noi, mai ferme în față, un reglaj reajustat al suspensiei spate și o reducere totală a gărzii la sol cu 40 mm, conferind o postură mai sportivă și o mai mare precizie și stabilitate în viraje.

Interiorul distinctiv dispune de scaune noi, cu mai mult suport lateral, pentru a oferi un aspect mai sportiv, sporind, în același timp, confortul. Mai amintim și de volanul sport încălzit, cu marcaj albastru pentru ora 12 și inserții MS-RT.

Ranger MS-RT va fi disponibil într-o gamă largă de culori, inclusiv Conquer Grey, cu capace de oglinzi și mânere de uși vopsite în Agate Black. Standard, avem un ecran tactil de 12 inch, cu sistem multimedia SYNC 4A, control electronic automat al temperaturii cu zone duale, asistență la parcare față și spate, camere video pentru marșarier, tempomat adaptiv inteligent și limitator inteligent de viteză.

Noile modele vor fi supuse asamblării finale și finisării la o nouă unitate dedicată, situată pe Ford Dagenham Estate, din Marea Britanie. Clienții pot, deja, comanda Transit Custom MS-RT, E-Transit Custom MS-RT sau Ranger MS-RT, livrările fiind programate pentru jumătatea acestui an.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.