Tehnologie îmbunătățită, pentru Ford Transit, în 2024

Ford Pro anunță, în Europa, o îmbunătățire majoră a caracteristicilor digitale pentru vehiculele sale comerciale Transit și E-Transit, disponibile clienților în 2024. Îmbunătățirile adaugă conectivitate 5G, actualizări OTA Ford Power-Up, un ecran tactil de 12 inch și noile sisteme Delivery Assist și Upfit Integration, care îmbunătățesc productivitatea.

Ford Transit și E-Transit fac un pas major în față în ceea ce privește caracteristicile de conectivitate și capacitatea OTA (over-the-air) de actualizare Ford Power Up. Noul software simplifică posibilitatea de a face conversii și automatizează sarcinile repetitive pentru șoferii care fac livrări, care, adesea, pot trece de 150 de locații pe zi. Îmbunătățirile aduse șasiului și noua opțiune de cutie automată cu 8 trepte sporesc sarcina utilă și îmbunătățesc performanța, manevrabilitatea și eficiența.

„În calitate de lider al vânzărilor de vehicule comerciale din Europa timp de opt ani consecutivi, nu încetăm niciodată să căutăm noi modalități de a oferi clienților cele mai avansate vehicule din punct de vedere tehnologic”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro Europa.

Tehnologia îmbunătățită vine ca dotare standard

Pentru a ajuta clienții, indiferent de profilul lor, să obțină beneficiile de productivitate ale vehiculelor comerciale conectate, Ford Pro continuă să extindă caracteristicile digitale ale portofoliului său de vehicule comerciale Transit și E-Transit.

Sistemul multimedia SYNC4, cu ecran tactil de 12 inch și instrumentar de bord digital de 8 inch, oferă un post de conducere intuitiv, orientat spre șofer, la care se adaugă sistemul de navigație cu informații din trafic în timp real, care ajută șoferii să planifice rutele și să respecte programul.

Cel mai avansat modem 5G de la Ford oferă conectivitate ultra-rapidă la tehnologiile inteligente Transit și la actualizările OTA Ford Power-Up care îmbunătățesc productivitatea vehiculului fără a fi nevoie de o vizită la dealer.

Noua tehnologie Delivery Assist 6 – disponibilă pe furgoanele cu ampatament lung E-Transit și Transit cu transmisie automată – automatizează sarcinile repetitive de securitate pentru șoferii care fac livrări. Adesea, acestea depășesc 150 de locații pe zi, iar sistemul face posibilă scurtarea cu până la 20 de secunde a fiecărei livrări. Trecerea în modul P (Park) oprește motorul, activează luminile de avarie și alarma și blochează portierele pe care șoferul nu le folosește pentru a ieși din cabină sau pentru a accesa coletele. La revenirea în mașină, apăsarea pedalei de frână repornește motorul și dezactivează luminile de avarie.

Sistemul de integrare Upfit oferit de Ford Pro permite șoferilor să controleze echipamentele instalate aftermarket, prin intermediul comenzilor digitale de pe ecranul sistemului multimedia. De asemenea, echipamentele pot fi conectate la serviciile software Ford Pro, pentru a fi monitorizate de la distanță. De exemplu, se poate urmări temperatura în vehiculele frigorifice, care transportă produse farmaceutice sau alimente și băuturi, în cazul în care un lanț frigorific neîntrerupt este esențial în transport.

Proiectat pentru performanță

Pentru modelul anului 2024, o suită cuprinzătoare de sisteme avansate de asistență a șoferului și de protecției a încărcăturii devine standard, inclusiv Pre-Collision Assist cu frânare automată de urgență, Lane Keeping Alert & Aid și Intelligent Speed Assist. Pachetele de asistență pentru șofer includ Blind Spot Information System cu Cross Traffic Alert, Intelligent Adaptive Cruise Control cu Lane Centring și Stop&Go și Auto Park Assist cu camere la 360 de grade, pentru a oferi o siguranță suplimentară șoferilor și pentru a ajuta la reducerea timpilor morți, a costurilor de reparații și de asigurare pentru operatori.

Modelul 2024 introduce o nouă opțiune de transmisie automată cu opt trepte pentru Transit-urile cu tracțiune față, proiectată pentru a îmbunătăți performanța, eficiența și capacitatea de încărcare. Noua transmisie crește capacitatea de încărcare până la 4.250 kg MMA (masă maximă admisă) și 6.000 kg MMT (masă maximă de tractare) – o creștere de 700 kg, respectiv 1.750 kg.

Noul butuc al roții și noul sistemul de frânare reduc greutatea cu până la 27 kg, în funcție de configurația vehiculului. Designul permite, de asemenea, schimbarea mai ușoară a plăcuțelor de frână, scurtând timpul de service cu aproximativ două ore. Noile jante, de 16 inch, devin standard pe modelul 2024.

Un nou pachet de sarcină mărită (masă maximă tehnic admisibilă pe axă/grup de axe) este, de asemenea, disponibil acum pentru modelele cu tracțiune față, ridicând sarcina maximă a punții față la 2.000 kg, de la 1.850. Astfel, crește potențialul de conversie și se reduce din timp și efort pentru operatori, prin simplificarea cerințelor de distribuție a sarcinii.

Versiunile 2024 pentru modelele Transit și E-Transit sunt disponibile pentru a fi comandate de către clienți începând cu luna august și intră în producție anul viitor, livrările fiind așteptate să înceapă în vara anului 2024. De la lansarea sa, în 2022, Ford E-Transit a devenit un lider clar în segmentul EV de două tone, reprezentând peste 50% din toate vehiculele electrice vândute în Europa în segmentul său.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.