FORD TRUCKS: În 2022, tot mai sus

Cefin Trucks activează de aproape 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscut ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și, din mai 2017, a început activitatea din acest nou rol.

Crescendo

  • În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unități (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcții și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.
  • În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând, deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezență tradițională pe piață. Numărul unităților vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piață la 4,1%.
  • Vânzările au crescut și mai mult, în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând, în noiembrie 2019, un total de peste 1.000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și augmenteze cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat.
  • Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11,8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre în România, adăugând la o dimensiune multibrand a acesteia, prin inaugurarea serviciilor de reparații Ford LCV în centrul din București.
  • În anul 2021, Ford Trucks atinge pragul de 2.000 de unități vândute în România, păstrează poziția de lider în segmentul de construcții, devine lider și în cel al vehiculelor specializate și își crește cota de piață pentru segmentul reprezentat de F-MAX.
  • Pentru 2022 a fost setat un nou obiectiv, de 3.000 de unități vândute. Acest obiectiv și multe altele sunt posibile datorită implementării unei strategii complexe și a unei viziuni pe termen lung, care are la bază nevoile clienților, din zona de achiziții, servicii after sales din România și internațional, servicii financiare și informațiile despre flotă (localizare, gestiune transport, stil de condus, consum, tahograf etc.).

„Pe lângă partea de vânzări, trebuie mereu să ne întrebăm ce putem optimiza și cum putem aduce plus valoare business-urilor clienților noștri. Oferim și servicii importante pentru clienți, consider că aceasta este abordarea câștigătoare”, explică Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks, importatorul Ford Trucks pentru Romania.

Pentru a atinge acest nou obiectiv, compania mizează pe o strategie complexă și o viziune pe termen mediu și lung, ce vizează întregul palier de servicii, completată de o abordare transparentă.

„Media noastră lunară este stabilă, am ajuns la 75 de camioane pe lună, de la 50 de unități anul trecut. Marea provocare este dată de implementarea procesului de digitalizare, pentru a crește gradul de transparență în fața tuturor acționarilor, de la angajați, bănci, clienți și până la furnizori. Când informația este disponibilă și rapidă pentru toată lumea, procesul este mult mai eficient”, afirmă Stefano Albarosa, care mai subliniat și faptul că ținta Cefin Trucks pentru acest an este de 750 de camioane vândute.

Anul de grație 2021

2021 a fost, pentru Cefin Trucks, un an foarte bun, în care cifra de afaceri a depășit 87 de milioane de euro (având și o creștere eficientă) și în care toate diviziile au progresat mult față de 2020, în medie cu 30%. Performanța din 2021 nu a fost remarcabilă numai prin comparație cu anii anteriori – cifra de afaceri fiind de patru ori mai mare decât în 2017 – ci și de la un trimestru la altul.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.