Ford Trucks, un nou service, la Craiova

AIC Trucks, importator exclusiv al Ford Trucks în România, a inaugurat o nouă unitate service, la Craiova, alături de partenerul local Ascet. Astfel, se subliniază angajamentul companiei de a răspunde cerințelor economiei românești, în expansiune. În urma acestei investiții permanente, rețeaua de service ajunge să numere un total de 22 de unități.

La ceremonia de lansare de la Craiova, alături de reprezentanți ai producătorului Ford Otosan din Craiova și parteneri din managementul Ford Trucks, a fost prezentă Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, și Cristian Șovăilă, secretar general al Consiliului Județean Dolj.

Consolidarea poziției pe piață

Ford Trucks a devenit un brand stabil pe piața autohtonă, cu o cotă de piață de 9%, fiind lider, de-a lungul timpului, pe segmentele de vehicule destinate construcțiilor, dar și pe cel al vehiculelor specializate.

Obiectivul permanent al AIC Trucks este extinderea portofoliului de servicii care aduc valoare adăugată clienților săi. Firma are un plan ambițios de dezvoltare a rețelei de service-uri autorizate, la cele mai înalte standarde, și o rețea multibrand de top, în cooperare cu partenerii de service.

AIC Trucks anunță, astfel, completarea rețelei de service, întâmpinându-și clienții cu un set complet și competitiv de servicii post-vânzare, prin cei 22 de parteneri de service și centre proprii, situate în: București, Brașov, Deva, Arad, Constanța, Focșani, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara, Sibiu, Odorheiu Secuiesc, Cluj, Pitești, Ploiești, Galați, Turda, Târgu Mureș și Piatra Neamț. Compania are o direcție strategică de a nu avea o distanță mai mare de 150 km între unitățile service.

„Am ales un nou partener în Craiova, service-ul Ascet, cu o vastă experiență în industrie, întrucât considerăm această locație strategică și dorim să avem o experiență largă pentru clienții noștri regionali. Dezvoltarea rețelei locale de servicii este strâns legată de obiectivul de creștere a portofoliului de clienți, deoarece toți partenerii noștri cumpără și un pachet de servicii, nu doar produse. Avem peste 3.500 de camioane Ford Trucks livrate în România, un număr semnificativ de clienți, iar rețeaua de service urmează să crească odată cu acest obiectiv de vânzări. Loialitatea clienților este strâns legată de serviciile post-vânzare”, a declarat Stefano Albarosa, CEO AIC Trucks.

Expansiune strategică, pentru Ford Trucks

Ford Trucks, un jucător important în industria vehiculelor comerciale grele, se impune, în continuare, pe piața din România, printr-o nouă unitate la Craiova, în parteneriat cu distribuitorul său de încredere, AIC Trucks. Această expansiune strategică își propune să sporească prezența globală a companiei, prin oferirea de servicii complete clienților internaționali, inclusiv vânzări, asistență post-vânzare și servicii de piese de schimb. Acest fapt asigură o experiență pozitivă pentru clienții Ford Trucks, într-o zonă geografică extinsă.

Liderul Ford Trucks, Emrah Duman, subliniază rolul esențial al României în strategia de piață: „Suntem mândri că am atins o cotă de piață semnificativă, aici, într-un timp scurt. Succesul nostru poate fi atribuit calității produselor noastre, compatibilității cu piețele europene, ingineriei puternice, cercetării și dezvoltării și tehnologiei avansate. AIC Trucks a fost partenerul nostru de încredere, de ani de zile. Suntem încântați să anunțăm deschiderea unui nou sediu, la Craiova, marcând o altă piatră de hotar în colaborarea noastră de succes. Această extindere nu numai că reafirmă dedicarea noastră de a livra servicii excepționale, dar evidențiază și creșterea continuă a Ford Trucks în regiune. Împreună, suntem bine poziționați pentru a excela pe piața vehiculelor comerciale, oferind produse și servicii de top, pentru a satisface nevoile în evoluție ale clienților noștri.”

Cota de piață

România se evidențiază ca una dintre piețele-cheie ale Ford Trucks în Europa, datorită economiei în creștere, investițiilor semnificative în infrastructură și cererii tot mai mari de transport rutier, determinată de expansiunea industrială. De la stabilirea prezenței sale în România, în 2016, Ford Trucks a oferit, în mod constant, satisfacție clienților, punându-le la dispoziție camioane de înaltă calitate, susținute de o organizație solidă post-vânzare.

Țara noastră se numără printre statele în care Ford Trucks a atins cea mai mare cotă de piață, cu un impresionant 9% și vânzarea a 3.600 de camioane, într-o perioadă scurtă. Ford Trucks și-a finalizat configurația organizatorică în toate orașele mari din România, oferind, în prezent, vânzări, servicii post-vânzare și furnizare de piese de schimb în 22 de locații. Compania își propune să-și extindă, în continuare, acoperirea, cu planuri de a crește numărul de locații la 23, până la sfârșitul anului 2023.

Clasat printre liderii din industrie, pe segmentul construcțiilor și vehiculelor specializate, Ford Trucks își menține poziția, fiind în topul alegerilor clienților.

Pe 50 de piețe, până în 2024

Ford Trucks operează, în total, pe 48 de piețe, făcând pași semnificativi către o creștere susținută și pe termen lung, prin prezența și lansarea în țări-cheie din întreaga lume. Continuând expansiunea strategică, compania își propune să aibă o prezență în 50 de țări, până la sfârșitul anului 2024.

Camion Fest 2023, ediția de toamnă

Așa cum ne-a obișnuit, Cefin Trucks a organizat tradiționalul Camion Fest, evenimentul-sărbătoare ce a ajuns la cea de a 20-a ediție. Târgul, dedicat vehiculelor second-hand, a prezentat peste 250 de vehicule (camioane rulate, semiremorci etc.), la prețuri speciale, reprezentând deja un reper pentru clienții dornici să-și completeze/schimbe flota. „Cu fiecare ediție a evenimentului Camion Fest, venim cu noutăți către clienții și partenerii noștri, strângând, pe parcursul perioadei premergătoare, toate cerințele și nevoile pieței, la care putem răspunde prin oferta Cefin Trucks.

Este un prilej de a ne reîntâlni cu parteneri din industrie și cu clienții noștri, care așteaptă ofertele speciale. Obiectivul nostru este să menținem, permanent, un parc de produse cu multe variante pentru clienți. Iar planul de dezvoltare, la nivel de companie AIC Trucks, ne ajută să menținem acest nivel, având în vedere și extinderea portofoliului de produse noi, de mărci, de posibilități de trade-in, dar și serviciile de consultanță pentru finanțare și rețeaua de service” a declarat Paul Drăniceanu, director vehicule rulate Cefin Trucks.

Piaggio Commercial, nou în portofoliu

La Camion Fest, în premieră, a fost prezentat noul brand intrat în portofoliul companiei: Piaggio Commercial, pentru care AIC Trucks este importator și distribuitor, în țara noastră. Astfel, este acoperit segmentul de până în 2,8 t, unde avem camionul urban Piaggio NP6. Sunt, astfel, oferite clienților soluții comerciale pentru o gamă largă de greutăți transportate: până la 2,8 t cu Piaggio Commercial, între 7-15 t cu Otokar Atlas și peste 18 t cu Ford Trucks. Pentru transportul de persoane, portofoliul include și gama de autobuze de la Otokar.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.