GARANTAT FAN COURIER. Un client de încredere

Este mesajul pe care l-a transmis, cu ocazia conferinței online Ziua Cargo, Cornel Morcov, chief commercial officer FAN Courier, despre SLS Cargo, companie de logistică și casă de expediții recent achiziționată de către liderul pieței locale de curierat.

Cornel Morcov, chief commercial officer FAN Courier (stânga), și Mihai Stoica, managing director SLS Cargo. Cornel Morcov, chief commercial officer FAN Courier: „Companiile de transport care doresc să lucreze cu noi trebuie să ne contacteze sau să răspundă în momentul în care le vom contacta. Un element care ne va caracteriza, în perioada următoare, va fi tocmai transparența în a ne alege furnizorii.”

FAN Courier a semnat, la finalul anului trecut, contractul de achiziție a pachetului majoritar al companiei SLS CARGO. Preluarea s-a produs în contextul unor reglementări noi privind legislația poștală, care restricționează la cel mult 31,5 kg expedierile, dar și pe fondul unei strategii care vizează dezvoltarea activității de intermediere în transporturi.

„În condițiile în care provocările generate de creșterile înregistrate în activitatea de curierat făceau dificilă dezvoltarea în domenii care nu reprezentau core business-ul nostru, am decis preluarea unei companii tinere, specializate în expediții, care a arătat apetit pentru dezvoltarea activității”, a explicat Cornel Morcov.

Potrivit reprezentantului FAN Courier, tranzacția a fost una atipică pentru piața locală, SLS Cargo urmând să-și păstreze brandul propriu și să opereze sub umbrela lui, preluând, însă, principiile FAN Courier, inclusiv din punctul de vedere al modului în care este tratat parteneriatul cu firmele de transport.

SLS Cargo preia viziunea FAN Courier: tarife corecte, plătite la timp

Oficialul FAN Courier admite că, în trecut, SLS Cargo a reușit să imprime un ritm puternic de dezvoltare, investind în totalitate profiturile și lucrând cu furnizori de transport, care și-au asumat, împreună cu expeditorul, întârzierile la plată. Este motivul pentru care SLS Cargo era percepută ca o companie cu risc de plată. Odată cu tranzacția de preluare, însă, și ca urmare a infuziei importante de capital pe care FAN Courier a făcut-o, casa de expediții a devenit un model privind respectarea termenelor de plată.

„FAN Courier nu este un furnizor ieftin de servicii, ci unul care oferă predictibilitate. Este motivul pentru care lucrăm cu firme de transport care își pot respecta termenele de livrare și pot oferi stabilitate. Optăm pentru tarife corecte și plătim la timp, pentru că respectăm calitatea și o recompensăm. Este o viziune privind etica în afaceri, pe care o preia și SLS Cargo”, a afirmat Cornel Morcov.

În plus, în perioada următoare, SLS Cargo va beneficia atât de capitalul de imagine al FAN Courier, cât și de forța impresionantă de vânzări pe care compania de curierat se bazează.

Focus pe internațional, stabilitate la intern

„Estimăm că, anul acesta, SLS Cargo va închide anul financiar cu o cifră de afaceri în creștere cu 20% față de 2019. Ne dorim să aducem în portofoliul nostru de prestatori de servicii acele companii care au dorința de a se dezvolta alături de noi și au încredere în proiectul SLS Cargo, care, deși este unul tânăr, are toate șansele să devină unul de referință pentru piața românească, atât în zona de transport și distribuție cât și în zona de prestare de servicii logistice și transport aerian și maritim.”

Cornel Morcov promite un sistem transparent de achiziție pentru serviciile de transport, atât pe zona de transport intern, cât și pe cea de transport internațional, unde creșterile de volume ar trebui să fie mai accentuate. „Ne propunem să creștem focusul companiei pe plan internațional, zonă în care ne așteptăm la o dezvoltare atât pe segmentul de camioane complete cât și pentru LTL – less than truck loaded (grupaj).”

Dar despre ce înseamnă, concret, clientul de transport SLS Cargo, garantat, astăzi, de FAN Courier, despre schimbări și evoluție (pe toate planurile) vom discuta în numerele următoare ale revistei ZIUA CARGO.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.