IAA 2022. Ford Trucks a prezentat camionul 100% electric

Producătorul de camioane Ford Trucks, a dezvăluit, în cadrul IAA Transportation 2022, camionul său 100% electric, făcând pași către un viitor sustenabil pentru vehiculele comerciale grele. Este vorba de un vehicul ce are la bază generația F de camioane.

Prin transformarea generației F, Ford Trucks accesează și oferă tehnologii ce răspund nevoilor diferite, de la vehicule cu zero emisii, până la vehicule autonome. Această lansare susține obiectivul ambițios al companiei, acela de a avea 50% din vânzările către Europa cu zero emisii, până în 2030. Caracteristicile inovatoare și tehnologiile de ultimă generație dezvoltate de Ford Trucks vor asigura menținerea poziției companiei în ceea ce privește producția, designul, dezvoltarea de produse și noile tehnologii de conectivitate care vor ajuta afacerile clienților săi să prospere.

„Porniți” pe electric

Având în spate mai mult de o jumătate de secol de experiență și dezvoltare dinamică a produselor în producția de camioane grele, Ford Trucks și-a prezentat strategia de transformare a generației F. Aceasta a inclus, printre altele, o „foaie de parcurs” pentru soluții de transport cu zero emisii, noi specificații și caracteristici interesante, menținând compania pe trendul actual de producție, design și dezvoltare de produse. În postura de câștigător al premiului IToY de la Hanovra cu F-MAX, în 2018, Ford Trucks s-a întors la IAA Transportation pentru a-și prezenta cele mai recente descoperiri în drumul său către realizarea transportului cu zero emisii. Compania, care a semnat, anterior, Declarația ACEA de tranziție spre transportul de marfă cu zero emisii, și-a anunțat, recent, obiectivul de a vinde numai vehicule comerciale grele cu emisii zero, până în 2040. Prin strategia abordată cu modificarea generației F, care include tehnologii de vehicule 100% electrice, conectate și autonome, Ford Trucks este, acum, cu un pas mai aproape de obiectivele sale.

Primul camion 100% electric de la Ford Trucks, care a fost dezvoltat cu scopul de „a fi partenerul de drum căruia îi pasă de clienții săi și le face afacerile să prospere”, se remarcă prin caracteristici avansate de conectivitate și promite să fie extrem de competitiv pe piețele europene cu costul total atractiv de proprietate.

2040 via 2030

„Fiind un brand inovator, care ascultă nevoile clienților săi, ne concentrăm cercetarea și dezvoltarea pentru a aduce pe piață tehnologii de ultimă generație. Prin urmare, obiectivul nostru este, în principal, să contribuim la reducerea costurilor de operare și a emisiilor de carbon în transportul rutier, crescând, în același timp, productivitatea flotei. Consolidarea poziției noastre în Europa este prioritatea noastră principală. Continuând să ne dezvoltăm succesul pe piețele noastre actuale, intenționăm să ajungem în 50 de țări, până în 2024, în Europa. În conformitate cu Green Deal-ul UE și cu obiectivele globale de sustenabilitate ale Ford, facem un pas mare către obiectivul nostru de zero emisii pentru 2040, prin extinderea pe piețele europene cu camioanele noastre electrice. Pe termen scurt, obiectivul nostru este să atingem 50% din vânzările europene ca vehicule cu emisii zero, până în 2030”, a spus Serhan Turfan, vicepreședintele Ford Trucks.

Noua generație de electric

Camionul 100% electric oferă multe beneficii, în ceea ce privește energia, întreținerea și costurile totale de proprietate. Acesta vine cu o sarcină utilă de 18-26 tone, o manevrabilitate excelentă și oferă multe beneficii. Consumul lunar de energie, comparativ cu vehiculele cu motoare cu ardere internă, este mai bun, în sensul că vor scădea costurile cu energia cu aproape jumătate, față de nivelurile actuale.

În cazul costurilor de întreținere, producătorul spune că acestea ar putea fi chiar cu două treimi mai mici, deoarece vehiculele electrice au mai puține piese în mișcare, care necesită întreținere. Multe țări europene oferă, de asemenea, stimulente întreprinderilor, să investească în vehicule electrice. Toți acești factori au un impact favorabil asupra costului total de proprietate. Se estimează că acest camion electric 100% al Ford Trucks va oferi un cost total de proprietate mai mic, pe o perioadă de 4 ani, comparativ cu cel al vehiculelor diesel, fără stimulente și sprijin.

Tehnologia autonomă

Dezvoltată de inginerii Ford Trucks, tehnologia de conducere autonomă „Level 4 Highway Pilot” permite șoferilor să-și lase vehiculele să circule autonom între centrele logistice H2H (hub-to-hub). Tehnologia de conducere de la distanță de la Ford Trucks le permite șoferilor să se conecteze de la distanță la vehiculul autonom și să asiste la sarcina de conducere, în cazul unor evenimente neașteptate, în care este necesară inteligența umană, în timpul unei operațiuni autonome. Autonomous Reverse Parking este o altă tehnologie dezvoltată de Ford Trucks, care simplifică procedurile de andocare, deoarece această funcție permite camionului autonom să se parcheze pe rampele de încărcare și descărcare, la fel ca un șofer de camion cu experiență.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.