Interioare digitalizate și elemente noi de securitate

Concentrându-se pe bunăstarea și siguranța șoferilor, Renault Trucks a adus îmbunătățiri majore gamei sale grele de vehicule, Renault Trucks T, T High, C & K. Producătorul a optimizat dotările din interiorul cabinelor, pentru a combina confortul cu ergonomia, și a echipat camioanele cu tehnologii avansate de asistență a șoferului, pentru a îmbunătăți siguranța rutieră. Aceste elemente vor fi disponibile și pe modelele integral electrice Renault Trucks E-Tech T & C.

Angajându-se să își îmbunătățească în permanență vehiculele, Renault Truck oferă șoferilor un mediu de lucru mai sigur, mai funcțional și mai confortabil. Pentru aceasta, producătorul își echipează camioanele de gamă grea Renault Trucks T, T High, C & K cu noi echipamente de securitate și reproiectează elementele cabinei pentru un și mai înalt grad de confort, atât la volan, cât și în timpul pauzelor. Această tehnologie va fi disponibilă, de asemenea, pe modelele Renault Trucks E-Tech T & C, care tocmai au fost lansate pe piață.

Conducere și confort la bord optimizate

În cabină, echipamentele au fost optimizate, pentru a oferi șoferului un mediu mai plăcut, combinând ergonomia, confortul la bord și productivitatea.

Bordul este prevăzut cu un nou display principal digital ajustabil, de 12 inch, completat de un ecran secundar digital, care dispune de o interfață intuitivă Android Automobile, pentru acces rapid la aplicații. Șoferii pot utiliza butoanele de control de pe volan pentru a opera funcțiunile displayului principal și ale celui secundar în deplină siguranță, inclusiv apelurile telefonice și comenzile pentru muzică. Pentru a face condusul mai ușor, ecranul afișează, de asemenea, elemente de navigație și imagini de la camerele de luat vederi. Vehiculele pot fi echipate, de asemenea, cu un încărcător cu inducție, pentru telefon.

Pentru un grad optim de confort în conducere, volanul poate fi înfășurat în piele, iar scaunele și bordul camioanelor Renault Trucks T, T High, C & K pot fi personalizate cu material textil și/sau piele pentru scaune și cu materiale clasice sau compacte, gri-carbon sau negru și roșu, pentru bord. Modelele electrice Renault Trucks E-Tech T & C au finisaje distinctive, albastru cu roșu.

Renault Trucks T, T High, C & K și Renault Trucks E-Tech T & C sunt echipate cu o coloană a volanului care poate fi ajustată tridirecțional. Acest lucru înseamnă că șoferii pot adopta poziția la volan care li se potrivește cel mai bine, croită pentru forma corpului lor, pentru cerințele misiunii lor și, desigur, în funcție de propriile lor preferințe. Coloana volanului poate fi ajustată prin intermediul unei pedale operate cu un singur picior, care ajustează atât poziția, cât și gradul de înclinare al volanului. Precizia și siguranța sunt garantate prin intermediul ajustării posibile fără a ridica mâinile de pe volan și prin blocarea instantanee.

Tehnologii avansate de asistență a șoferului

Gama grea Renault Trucks 2024 încorporează cele mai recente tehnologii de asistență a șoferului și cele mai eficiente sisteme de frânare, pentru siguranța șoferilor, a încărcăturii și a celorlalți participanți la trafic. .

Producătorul a montat radare și camere de jur împrejurul vehiculului, crescând câmpul vizual al șoferului. Aceste dispozitive cresc gradul de siguranță al participanților la trafic, simplifică manevrele și reduc riscul de accident. Ca opțiune, până la cinci camere pot fi adăugate, pentru a monitoriza împrejurimile vehiculului, încărcătura și șaua capului tractor, în timpul operațiunilor de cuplare.

Șoferii sunt ținuți la curent în mod automat în legătură cu nivelul presiunii în pneurile camionului și ale trailerului și sunt alertați în eventualitatea oricărei anomalii, evitând, astfel, consumul excesiv de combustibil sau riscul unei explozii a pneurilor. Vehiculul este echipat, de asemenea, cu un sistem de avertizare în ceea ce privește viteza (ISA), cu o cameră care detectează limitările de viteză și avertizează șoferul în cazul în care le depășește, evitând, astfel, accidentele și amenzile.

Pentru siguranță maximă, Renault Trucks T, T High, C & K pot fi echipate cu un airbag șofer, combinat cu un sistem de pretensionare pentru centura de siguranță (standard pe Renault Trucks E-Tech T & C).

În fine, pentru a reduce consumul de combustibil și, astfel, și emisiile de CO2, vehiculele pot fi echipate cu sistemul Optivision Map Based (bazat pe hărți), care transmite datele topografice către computerul de bord, pentru optimizarea strategiilor de schimbare a vitezelor. Sunt incluse, de asemenea, modulele Check și Map ale software-ului de fleet management Optifleet, pentru optimizarea stilului de conducere și planificarea mai eficientă a curselor. Această funcțiune este disponibilă ca standard pe Renault Trucks E-Tech T & C.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.