IVECO: Cu noul S-Way, spre viitor

Actualizat în 2023, noul model de camion destinate transportului greu, IVECO S-Way este vehiculul ideal pentru misiunile pe distanță lungă și poate reprezenta o soluție pentru proprietarii de flote.

Camionul și-a propus să ridice ștafeta în domeniul performanței și al eficienței consumului de combustibil, datorită unei selecții de îmbunătățiri și noi elemente, obținând o reducere generală a consumului de combustibil de până la 3%.

Productivitate crescută

Noul IVECO S-Way se bazează pe succesul obținut de această gamă încă de la lansarea sa, din 2019. Modelul s-a dovedit extrem de popular în rândul șoferilor, datorită nivelurilor ridicate de confort. Clienții apreciază îmbunătățirile în performanță și TCO (Costul Total de Proprietate), care însoțesc conectivitatea și serviciile personalizate ale vehiculului. Aceasta a avut ca rezultat faptul că 4 din 5 clienți se abonează la servicii telematice complete, iar rata de penetrare este în creștere constantă. În general, vânzările au depășit așteptările, conducând la creșteri semnificative ale cotei de piață. Modelele IVECO S-Way pe gaz natural sunt lideri absoluți în Europa, adjudecându-și, astăzi, peste un sfert din numărul unităților vândute.

Motorizări

Noua ofertă de propulsoare îndeplinește standardele Euro VI/E și a fost proiectată pentru funcționarea cu bio-diesel de a doua generație, precum HVO. Gama Cursor 13 a fost extinsă cu două noi versiuni, de 490 și 530 CP. Eficiența motoarelor Cursor 11 și Cursor 13 a fost îmbunătățită, prin rapoarte de compresie crescute și printr-o nouă strategie a managementului combustiei.
Motoarele de 13 litri au fost cuplate cu noile punți spate de înaltă eficiență, cu reducție simplă, iar, cu rapoartele mai lungi ale punților spate, de până la 2.31:1, sunt disponibile cu anvelope standard. Aceasta permite o reducere substanțială a turației, având ca rezultat o mai mare eficiență, în cursele de lungă distanță. Aceste elemente fac din noul model echipat cu Cursor 13, de 490 CP, un adevărat campion al TCO și vehiculul perfect pentru transportul de lungă distanță.

Și alte elemente suplimentare contribuie la eficiența consumului de combustibil al modelului IVECO S-Way. Acestea includ noul Eco Mode pentru sistemul automat de aer condiționat, care elimină absorbția inutilă de energie, și noile deflectoare aerodinamice, care îmbunătățesc și mai mult aerodinamicitatea cabinei.

Evoluția inteligentă a camionului 100% conectat

IVECO S-Way a transformat modul în care șoferii interacționează cu vehiculele lor, introducându-i într-o nouă eră de suport proactiv și predictiv. Vehiculul face viața la bord mai ușoară și mai productivă, prin intermediul unicului asistent vocal IVECO Driver Pal, al unor noi funcțiuni avansate și al serviciilor conectate.
Producătorul italian prezintă un nou serviciu inovator, care le oferă liniște deplină șoferului și proprietarului de flotă, în caz de accident sau altă problemă cu vehiculul. Șoferul poate activa serviciul IVECO Top Care, prin intermediul IVECO Driver Pal. Cel mai apropiat atelier service IVECO va fi alertat și va fi găsită, rapid, o soluție. Serviciul oferă un pachet inovativ de ospitalitate pentru șofer, dacă vehiculul nu se întoarce pe șosea în termen de șase ore. Acesta include transfer și cazare gratuite și, la nevoie, asistență medicală.

Campionul sustenabilității

Versiunile IVECO S-Way pe CNG (gaz natural comprimat) și LNG (gaz natural lichefiat) sunt echipate, acum, cu noi elemente auxiliare inteligente, cum ar fi compresorul de ambreiaj și pompă de direcție cu debit variabil, care cresc și mai mult eficiența consumului. Îmbunătățirile la nivelul motorului și noile elemente pe care aceste modele le au în comun cu versiunile diesel, alături de noile elemente auxiliare inteligente, asigură o și mai mare reducere a emisiilor de CO2. Acest lucru face din camioanele IVECO S-Way pe gaz natural liderii sustenabili ai transportului de lungă distanță.

Alexandru STOIAN
alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.