Livrare de flotă Ford Trucks către Tempo Invest

Cefin Trucks a demarat livrarea unei flote de 10 capete tractor Ford Trucks de tip 1842T, echipate cu semiremorcă pentru mărfuri pulverulente, către compania Tempo Invest.

Livrarea de la începutul lunii noiembrie a reprezentat o primă parte dintr-o flotă de 100 unități Ford Trucks. Restul unităților vor fi livrate pe parcursul anului 2021, până cel târziu începutul anului 2022.

Modelul Ford Trucks 1842T este echipat cu un motor nou Ecotorque, de 13 litri, 420 CP, cu o putere de tracțiune ridicată, care se distinge prin economia de combustibil. Capabil să îndeplinească diferitele cerințe ale remorcii cu opțiuni de transmisie și priză de putere pe motor, Ford Trucks 1842T vine, de asemenea, cu o transmisie automată cu 12 trepte, cu moduri de conducere economice și performante, în funcție de preferințe. Se adaptează cu ușurință pe diferite șantiere de construcții, datorită barei de protecție frontală de curând concepute, care previne posibile daune minore. Unitățile livrate sunt echipate cu semiremorci pentru mărfuri pulverulente, cum ar fi ciment, carbonat de calciu, făină etc.

Livrarea a fost făcută în prezența unor oficiali ai mediului de afaceri turco-român. Excelența Sa Füsun Aramaz, Ambasador al Republicii Turcia în România, Ömer Süsli – CEO Tempo Invest, Güven Güngör – președinte TIAD (Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România), Koray Kuvvet – managing director Ford Trucks Europa de Est și Regiunea Balcani.

Ömer Süsli, CEO Tempo Invest: „Colaborarea noastră cu Cefin Trucks se desfășoară de peste 12 ani, odată cu programul de urmărire a flotei, iar anul acesta am decis să reînnoim flota noastră de camioane cu 100 unități Ford Trucks; aceste 10 unități sunt prima parte a întregii flote Tempo Invest, care rămâne de livrat până în prima parte a anului 2022. Aceste capete tractor vor fi utilizate pentru transportul produselor sub formă de pulbere, precum ciment, carbonat de calciu, făină etc. Așteptăm și alte 5 unități, în următoarele săptămâni, pentru transport bunuri generale.”

Evoluţie accelerată, pe piața românească

Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială a activității de importator Ford Trucks. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând, deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%. Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând în noiembrie 2019 un total de peste 1.000 de unități Ford Trucks.

Koray Kuvvet, managing director Ford Trucks Europa de Est și Regiunea Balcani: „Am început discuțiile pentru această colaborare acum trei ani, Tempo Invest făcând parte dintre primele noastre obiective în lista de clienți de flotă, încă din primele zile în care am inaugurat în România marca Ford Trucks. Acest tip de colaborări nu sunt ușor de încheiat, necesită timp, dar acesta este un parteneriat de lungă durată, de aceea este foarte important pentru noi. Suntem cu adevărat norocoși să avem un astfel de distribuitor precum Cefin Trucks, care are deja o acoperire de 360 de grade în domeniul vehiculelor comerciale – vânzări, rețea de service și vânzări camioane rulate. Am reușit acest succes al brandului Ford Trucks în România, ajungând la cota de piață existentă și datorită acoperirii rețelei de service. Ne propunem să creștem pe segmentul regional și internațional, care este segmentul ce deține cota majoritară pe piața vehiculelor utilitare, cu aproape 60%, ajungând deja la cotele naționale dorite în alte segmente (construcții și municipale).”

Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks mizează pe păstrarea poziției de lider în segmentul Construcții și Vehicule municipale în 2020. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service în România, adăugând la o dimensiune multibrand a acesteia, prin inaugurarea serviciilor de reparatii Ford LCV în centrul din București.

Ford Trucks a atins o cotă de piață de 12,2% la sfârșitul lunii octombrie 2020, ocupând locul 4 în topul mărcilor de vehicule comerciale.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.