MAN TGE: Siguranță, la un alt nivel

Utilitara MAN TGE, supranumită Next Level, va primi un upgrade binemeritat, atât funcțional, cât și la interior, începând cu modelul din 2025.

Avem de-a face cu un salt tehnologic impresionant. Van-ul de la MAN Truck & Bus primește o arhitectură de rețea la bord complet nouă. O nouă generație de unități de control îndeplinește cerințele mai ridicate de securitate cibernetică, pe de o parte, și crește semnificativ siguranța activă și pasivă pentru șoferi și alți utilizatori ai drumului, cu ajutorul noilor sisteme de asistență a șoferului, pe de altă parte.

Asistență upgradată

Îmbunătățirile aduse asigură o mai bună protecție împotriva manipulării digitale și a modificărilor neautorizate ale software-ului vehiculului, vehiculul fiind, de asemenea, echipat ideal pentru viitoarele servicii digitale online. Un alt avantaj este capacitatea de actualizări over-the-air. Acest lucru elimină nevoia de vizite la service, pentru actualizări de software și îmbunătățește continuu stabilitatea software-ului.

Modelul 2025 MAN TGE va beneficia de combinația dintre noi unități de control și noi senzori radar și camere, făcând posibilă îmbunătățirea semnificativă a sistemelor de siguranță și de asistență a șoferului. De exemplu, Blind Spot Warning și Drive Off Warning sunt complet noi. Acestea sunt, acum, standard pentru toate MAN TGE de peste 3,5 tone cu aprobare N2 și opționale pentru vehiculele cu aprobare N1.

Sistemele de asistență opționale, Cruise Assist, Cruise Assist Plus și Turn Assist, sunt, de asemenea, noi dezvoltări. În plus, aproape toate sistemele au fost revizuite iar funcțiile lor au fost extinse. Lista generoasă a sistemelor de asistență regăsite în echiparea standard este, de asemenea, de subliniat.

Fiecare MAN TGE Next Level este dotat cu sistem de detectare a oboselii, informații despre semnele de circulație, asistență inteligentă la viteză, asistență la frânare de urgență, asistență la parcare, sistem menținere a benzii de rulare, control de croazieră și sistem de monitorizare a presiunii în anvelope.

Avansul tehnologic al noilor unități de control, senzori și camere instalate în vehicul a permis introducerea unor sisteme de asistență noi și îmbunătățite. Unul dintre principalele motive este reprezentat de puterea crescută de sub capotă. Cu sistemele de asistență, MAN TGE oferă o protecție și mai bună pentru ocupanții vehiculelor și pentru alți utilizatori ai drumului și contribuie la creșterea siguranței rutiere.

Sistemele opționale de asistență a șoferului complet noi sunt Turning Assist și Cruise Assist Plus (inclusiv Emergency Assist). Au fost aduse îmbunătățiri vizibile la Park Steering Assist, camera de vedere spate cu linii dinamice de ghidare, ACC Stop & Go și Emergency Assist.

Cockpit-ul modernizat și tehnologizat

TGE Next Level vine, de asemenea, cu multe caracteristici noi de confort: un nou tablou de bord cu instrumente digitale și un afișaj tactil mare MAN Media Van, pentru controlul funcțiilor vehiculului și al sistemului de infotainment. Sistemele electrice și electronice ale vehiculului revizuite pe larg, în combinație cu noul post de conducere al șoferului și sistemele de asistență noi și actualizate, ridică MAN TGE la un nou nivel, motiv pentru care i s-a dat porecla „Next Level”.

Planșa de bord a MAN TGE a fost complet reproiectată și are acum un afișaj tactil de sine stătător, în centru. Volanul ergonomic, care poate fi folosit pentru a selecta direct noile sisteme de asistență, a fost și el reproiectat. Noul grup de instrumente este complet digitalizat și oferă șoferului opțiuni extinse, pentru personalizarea afișajelor și a informațiilor.

Punctul central de interes al noului cockpit este noul sistem de infotainment MAN Media Van, care este centrul de control modern pentru controlul funcțiilor infotainment și ale vehiculului. Sunt disponibile trei variante ale sistemului: MAN Media Van, cu ecran de 10,4 inch standard, MAN Media Van Navigation, cu ecran de 10,4 inch (plus funcții opționale) și MAN Media Van Navigation Business, cu ecran de 12,9 inch (plus funcții opționale). Funcțiile includ, de exemplu, streaming media prin serviciul Tidal și control vocal. Poate fi comandat și un suport de încărcare inductiv, pentru încărcarea fără fir a dispozitivelor inteligente.

Tușa personală

Sub capotă, MAN TGE este nou și pregătit pentru viitor. Cu toate acestea, exteriorul său dinamic rămâne, practic, neschimbat. Prin urmare, MAN Truck & Bus, cu ediția TGE Next Level, „pune” câteva accente vizuale. Discutăm despre culoarea de lansare Pale Copper Metallic, huse de oglindă în piano black, un ornament tip bumerang la bara de protecție de culoare argintie, un logo „Next” pe grila față și jante din aliaj de 17 inch, argintii sau, opțional, negre.

Diesel power

În ceea ce privește motopropulsorul, există o mică schimbare în portofoliu. Motorul turbo-diesel de 2 litri și posibilitatea de a alege între transmisia manuală și automată cu 8 trepte rămân. Motorul anterior, de 75 kW (102 CP), nu va mai fi oferit, din cauza cererii restrânse ale clienților. Trei niveluri de putere sunt, acum, disponibile ca standard: 103 kW (140 CP), 120 kW (163 CP) și 130 kW (177 CP).

Servicii pentru clienți

Calitatea ridicată a serviciilor pentru MAN TGE rămâne neschimbată, cu experiență specifică vehiculelor comerciale, serviciu de depanare 24 de ore din 24 și program lung de lucru, la multe sucursale. Serviciul digital MAN ServiceCare este disponibil și împreună cu MAN TGE Next Level, pentru o comunicare lină între operatorul vehiculului și atelier. MAN ServiceCare este un sistem digital de management al întreținerii și reparațiilor, pentru operatorul vehiculului.

Ediția MAN TGE Next Level este, deja, disponibilă la comandă. Producția primelor astfel de modele va debuta în iunie 2024.

Alexandru STOIAN
alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.