MERCEDES-BENZ: Noul eSprinter, pe străzi

Cea mai nouă variantă a iconicei utilitare este una electrificată, eSprinter fiind un pionier pe segmentul de furgonete mari. O triadă de eficiență, autonomie și capacitate de încărcare face din noul Mercedes-Benz eSprinter un vehicul polivalent.

Producătorul german promite valoare adăugată pentru clienții din peste 60 de piețe: două stiluri și lungimi de caroserie, trei capacități de baterie și o sarcină utilă mare ca bază pentru numeroase conversii și variante de caroserie. Aceste caracteristici fac din noul eSprinter o furgonetă mare, potrivită pentru clienții comerciali.

Sustenabilitate pe baterii

Clienții își pot transforma flota într-una mai sustenabilă, cu o camionetă electrică cu baterii, fără emisii de CO2, care poartă emblema Mercedes-Benz. Pe lângă eficiența optimizată, noul eSprinter oferă o multitudine de inovații tehnice care fac conducerea mai convenabilă și o multitudine de cazuri de utilizare comercială mai durabilă. eSprinter este, de asemenea, un vehicul versatil: în funcție de nevoi, se poate opta pentru mai multă autonomie sau mai multă sarcină utilă, datorită unei game largi de variante de pe majoritatea piețelor. În funcție de opțiunile disponibile pe piețele lor, clienții au de ales între două versiuni și trei lungimi de caroserie, precum și trei capacități diferite de baterie (113, 81 sau 56 kWh). Cu bateria cea mai puternică, autonomia ajunge la 440 km (WLTP), iar pe regim exclusiv urban poate ajunge chiar până la 530 km. Autonomia extinsă face ca vehiculul să fie ideal atât pentru utilizarea zilnică urbană, cât și pe distanțe mai lungi.

În plus, noul eSprinter va fi disponibil și ca model deschis, în premieră, versiunea urmând să fie lansată ulterior. Acest lucru îl face un vehicul atractiv pentru numeroase industrii noi, precum și pentru montatori.

Tehnologia litiu-fosfat de fier elimină utilizarea oricărui cobalt sau nichel și este ideală pentru vehiculele comerciale ușoare, datorită durabilității. Un management termic activ îmbunătățește eficiența, pompa de căldură fiind în echiparea standard. Oferind o capacitate de încărcare de până la 14 mc și cu o greutate maximă admisă a vehiculului de până la 4,25 t, eSprinter (cu tracțiune spate) este la fel de practic ca și fratele său cu motor cu ardere internă.

Grupul motopropulsor electric

Componentele principale ale grupului de propulsie electric din noul eSprinter prezintă două dezvoltări noi: motorul eficient și puntea spate electrică avansată. Ambele sunt instalate pentru prima dată într-o dubă electrică cu baterie de la Mercedes-Benz. Motorul sincron cu magnet permanent (PSM), care cântărește aproximativ 130 kg, se caracterizează prin eficiență ridicată și management termic optimizat. Motorul este disponibil în două versiuni de putere, 100 sau 150 kW, și oferă un cuplu de până la 400 de Nm. Combinația dintre motorul eficient și puntea spate electrică avansată aduce avantaje în ceea ce privește conversiile și soluțiile de carosier, lungimile vehiculelor (A2 și A3), greutatea maximă brută a vehiculului (până la 4,25 t) precum și capacitatea pentru a remorca încărcături de până la 2 t.

Încărcare convenabilă

La fel ca toate furgonetele electrice Mercedes-Benz, noul eSprinter este capabil de încărcare atât din sursă de curent alternativ (AC), cât și de curent continuu (DC). Încărcătorul de bord, care convertește curentul din vehicul atunci când se încarcă AC, precum în cazul unei stații wallbox, are o putere maximă de încărcare de 11 kW. Pentru a minimiza timpii de încărcare pentru clienți, noul eSprinter poate fi încărcat cu până la 115 kW la stațiile de încărcare rapidă. Încărcarea rapidă de la 10 la 80% din capacitate durează aproximativ 42 de minute, pentru bateria de 113 kWh.

Pachet de servicii inclus

Pachetul de servicii deja inclus în prețul vehiculului (ISP) acoperă costurile lucrărilor de întreținere în conformitate cu carnetul de service și cu specificațiile producătorului pentru primele 4 servisări, în primii 4 ani, sau până la maximum 160.000 km. Datorită unei inspecții regulate și profesionale a componentelor de înaltă tensiune și a altor părți și funcții ale vehiculului, eSprinter este întotdeauna gata de utilizare și își păstrează valoarea.

Cu certificatul de baterie gratuit, Mercedes-Benz AG garantează, în urma răspunderii legale, pentru defectele materiale pe o durată totală de 8 ani de la livrare (sau prima înmatriculare) sau până la 160.000 km, că nivelul capacității maxime a bateriilor a bateriilor de înaltă tensiune din pachetul de baterii nu va fi mai mică de 70% din capacitatea inițială.

Pentru noul eSprinter, există o extensie de certificat de baterie disponibilă, o opțiune de extindere a certificatului de baterie deja integrat (8 ani/160.000 km) cu încă 140.000 km, până la un total de 8 ani/300.000 de kilometri (inclus în pachetele eComplete).

Alexandru STOIAN
alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.